Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 10

Lietuviai Didžiojoje Britanijoje laimėjo istorinę šiuolaikinės vergovės bylą

Šeši lietuviai Didžiojoje Britanijoje laimėjo istorinę bylą prieš savo buvusius darbdavius dėl išnaudojimo. Tai pirmas toks ieškinys prieš britų kompaniją.
Laurynas Kelpša
Laurynas Kelpša / Laidos „Emigrantai“ stop kadras

Jungtinės Karalystės aukštojo teismo teisėjas penktadienį palaikė nukentėjusių lietuvių pusę ir pripažino bendrovės „DJ Houghton“ savininkus kaltais dėl neteisėtų mokesčių ėmimo, neteisėto atlyginimų užlaikymo ir nesugebėjimo užtikrinti adekvačių gyvenimo ir darbo sąlygų savo darbuotojams, skelbia „Reuters“.

Nukentėjusieji prašė kompensacijos už sužeidimus, nesumokėtus atlyginimus ir sveikatos bei darbo saugos pažeidimus. Jos dydis bus nustatytas vėliau.

„Tai yra pirmas kartas, kai Aukštasis teismas nusprendė nukentėjusiųjų prekybos žmonėmis byloje naudai prieš Britanijos kompaniją", – sakė šešiems lietuviams atstovaujančios teisininkų firmos „Leigh Day“ partnerė Shanta Martin.

„Tai labai svarbus žingsnis link tinkamos kompensacijos mūsų klientams, ir šis atvejis turėtų būti perspėjimas visoms Britanijos kompanijomis, kad jos turi atsisakyti visų šiuolaikinės vergovės savo veikloje, kurią vykdo Jungtinėje Karalystėje ar kitur.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius