Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 20

Lietuvio, nužudžiusio tautietį, žiaurumas Anglijoje šokiravo net teisėjus

Antradienį Anglijoje 40-metis emigrantas Irvingas Makasejevas pripažintas kaltu dėl lietuvio Edgaro Kondroto nužudymo sausio mėnesį. Nuosprendį jis išgirs penktadienį.
Edgaras-Kondrotas
Edgaras Kondrotas / Nuotr. iš asm. archyvo

Kaip skelbia portalas ilfordrecorder.co.uk, su tokiu žiaurumu kaip teisiamojo esą retai tenka susidurti net patiems teisėjams.

28-erių E.Kondrotas buvo rastas netoli žudiko namų sausio 12 d. Jis buvo sunkiai sužalotas, pasireiškė stiprus vidinis kraujavimas. Teisme paaiškėjo, kad E.Kondrotas dieną prieš nusikaltimą gėrė su savo mergina. Kitos dienos ankstų rytą, kaip manoma, tarp 00.40 ir 2.03 val., jis laiką leido I.Makasejevo kompanijoje, su kuriuo, kaip įtariama, jie susipažino lemtingosios dienos išvakarėse linksmindamiesi.

Apie 5.30 val. I.Makasejevas buvo užfiksuotas vaizdo kamerų. Nepaisant to, kad lauke buvo iš tiesų šalta, vyras buvo išsirengęs, neavėjo batų. Praėjus dešimčiai valandų lietuvis pats prisistatė į policijos nuovadą ir pranešė pareigūnams, kad „jo kambaryje – miręs vyras“. Pareigūnai, nuvykę į vietą, aptiko Edgaro Kondroto kūną. I.Makasejevas buvo sulaikytas ir patupdytas už grotų. Pareigūnams vyras aiškino, kad tame kambaryje jiedu gėrė, tuomet esą leido E.Kondrotui likti miegoti ant grindų, o atsikėlęs esą pamatė, kad šis nebegyvas.

I.Makasejevas buvo paleistas už užstatą, kol toliau vyko tyrimas. Sausio 20 d. pareigūnai nusprendė vėl jį sulaikyti ir pareikšti įtarimus dėl nužudymo.

„Edgaras Kondrotas nukentėjo nuo žiaurios atakos ir ją surengė I.Makasejevas“, – sakė inspektorius detektyvas Robas Packas. Anot jo, „Makasejevas nuosekliai neigia jį užpuolęs, tačiau surinkti įrodymai rodo, kad lietuvį nužudė jis“.

Teisėjas pareiškė, kad ši byla atskleidė „žiaurumą, su kokiu teisėjai patys susiduria retai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius