-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 17

Lietuvos pilietis Didžiojoje Britanijoje už mylimojo latvio nužudymą nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Lietuvos pilietis 31 metų Ivanas Svatkovskis pernai rugsėjį nudūrė savo mylimąjį Latvijos pilietį 24 metų Aleksandrą Vasiljevą po to, kai šis pranešė įsimylėjęs savo netikro brolio moterį ir ketinantis ją ir jos du vaikus atsivežti gyventi į Angliją. Penktadienį Redingo karališkasis teismas pripažino vyrą kaltu ir nuteisė kalėti iki gyvos galvos, skelbia getreading.co.uk.
Ivanas Svatkovskis ir Aleksandras Vasiljevas
Ivanas Svatkovskis (kairėje) ir Aleksandras Vasiljevas / Asmeninio archyvo „Facebook“ nuotr.

Prokuroro Dafydo Enocho teigimu, nusikaltimą įvykdyti I.Svatkovskį pastūmėjo aistra ir pavydas, o advokatas jo būseną apibūdino kaip emocinę krizę.

Nustatyta, kad I.Svatkovskis praėjusių metų rugsėjo 20 d. A.Vasiljevą nudūrė virtuviniu peiliu. Nepaisant to, kad kaltinamasis aiškino neva mylimasis nusižudė pats, prisiekusieji po beveik keturių valandų svarstymo nusprendė, kad įvykdyta žmogžudystė.

Kaltinamojo advokatas pripažino, kad I.Svatkovskis santykiuose poroje buvo dominantas, tačiau pabrėžė, kad anksčiau A.Vasiljevas partnerio smurto nebuvo patyręs.

Iki nelaimės vyrai buvo pora apie keturis mėnesius, jie gyveno kartu ir kartu vyko atostogų, kuriose A.Vasiljevas įsimylėjo moterį.

„Jis jam padėjo ir rūpinosi“, – teigė gynėjas.

Tačiau jo žodžiai teismo neįtikino. I.Svatkovskis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Bausmė jam peržiūrėta galės būti ne anksčiau nei po penkiolikos metų.

Per atostogas pamilo moterį

Iki nelaimės vyrai buvo pora apie keturis mėnesius, jie gyveno kartu ir kartu vyko atostogų, kuriose A.Vasiljevas įsimylėjo moterį. Teisme I.Svatkovskis sakė, kad bičiulis suko galvą, iš kur gauti 3 tūkst. svarų sterlingų, kad galėtų atsivežti ją ir du jos vaikus gyventi į Angliją. Kaltinamojo teigimu, partneris pinigų prašė jo ir bandė gauti paskolą naudodamasis jo banko sąskaita.

I.Svatkovskis teismui sakė ir pats svarstęs galimybę skirtis su partneriu, nes jo bažnyčia niekada nebūtų palaiminusi homoseksualių santykių. Be to, kaltinamasis teigė, kad A.Vasiljevas jam nuolat meluodavo.

Abu vyrai Didžiojoje Britanijoje dirbo gėlių ir suvenyrų parduotuvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius