-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 30

Londono Sityje veiklios lietuvės verslininkės steigia Moterų komercijos rūmus

Londone gyvenančios lietuvės verslininkės Jurgos Žilinskienės, vienos sėkmingiausių vertimo kompanijų Today Translations Londone įkūrėjos iniciatyva pradėtas Moterų komercijos rūmų steigimas Londone. Šie rūmai steigiami remiantis Hiustono Moterų komercijos rūmų (GHWCC), kurie yra sparčiausiai augantys komercijos rūmai JAV, pavyzdžiu.
Londone gyvenančios lietuvės verslininkės Jurgos Žilinskienės iniciatyva pradedami steigti Moterų komercijos rūmai LondoneSityje.
Londone gyvenančios lietuvės verslininkės Jurgos Žilinskienės iniciatyva pradedami steigti Moterų komercijos rūmai LondoneSityje. / LCLC nuotr.

Pirmoji lietuvė, pelniusi Londono Sičio garbės pilietės vardą, šią savaitę suorganizavo dviejų dienų renginį, kurio metu GHWCC delegacijos atstovės iš tokių kompanijų kaip Teksaso Medicinos centras, H-E-B, Enbrindge, Hiustono oro uostas, galėjo susipažinti su Londono Sičio profesionalais, norinčiais užmegzti dvišalius verslo santykius.

LCLC nuotr./Jurgos Žilinskienės renginys
LCLC nuotr./Jurgos Žilinskienės renginys

Renginyje dalyvavo Marks & Spencer, Harvery Nash, Shazam, Bank of China bei kitose kompanijose aukštas pareigas užimančios moterys.

Daug savo gyvenime pasiekusios moterys nori prisidėti prie visuomenės gerbūvio ir skiria ypatingą dėmesį ateities kartoms, – sakė J.Žilinskienė.

„Daug savo gyvenime pasiekusios moterys nori prisidėti prie visuomenės gerbūvio ir skiria ypatingą dėmesį ateities kartoms. Hiustone jos yra aktyviai įsitraukusios į mokslo institucijų veiklą įvairių komercijos rūmų projektų dėka“, – sakė J.Žilinskienė.

J.Žilinskienės teigimu, Moterų komercijos rūmai suteiks platformą, sujungiančią įvairias moterų karjeros vystymo iniciatyvas bei veiklias moteris, norinčias padėti viena kitai tobulėti profesinės lyderystės srityje.

Lietuvaitės iniciatyva sulaukė Jungtinės Karalystės vyriausybės palaikymo, o Londono Sičio korporacija aktyviai įsitraukė į projektą, kurį įgyvendinant bus sukurtas sėkmingų verslininkių ir aukštas vadovaujančias pozicijas užimančių moterų socialinis tinklas, dalinamasi patirtimi, skatinama asmeninė mentorystė, patariama dėl konsultantų samdymo įmonės plėtrai.

LCLC nuotr./Jurgos Žilinskienės renginys
LCLC nuotr./Jurgos Žilinskienės renginys

Renginys buvo užbaigtas darbine sesija Anglijos centrinio banko susitikimų kambaryje, kur Hiustono atstovės dalinosi komercijos rūmų steigimo patirtimi ir patarė, į ką atkreipti dėmesį, kad nebūtų klaidų.

Ne pelno siekiančios organizacijos GHWCC prezidentė Suzan Deison sakė: „Mes tikime, kad moterys, norinčios klestėti versle, turi pagelbėti ir remti viena kitą.” Organizacija Hiustone vienija įvairių sričių įtakingas moteris ir vyrus, kurie skatina moterų karjeros vystymąsi, naudodami lyderystės, mokymų, advokatavimo ir mentorystės būdus.

„Jei tiki tuo, ką darai, ir turi aiškią viziją ir atkakliai jos sieki, gali įgyvendinti ir ambicingiausius planus, nepriklausomai nuo to, kokios lyties, tautybės ar išsilavinimo esi“, – sakė J.Žilinskienė.

LCLC nuotr./Jurgos Žilinskienės renginys
LCLC nuotr./Jurgos Žilinskienės renginys

J.Žilinskienė pastebėjo, kad iššūkiai ir problemos su kuriais susiduriama Lietuvoje, mažai skiriasi nuo to, su kuo susiduriama kitose šalyse.

Jau dvidešimt metų Londone gyvenant verslininkė jaučiasi pasaulio piliete, tačiau nepamiršta Lietuvos. „Jei matau, kuo galiu padėti Lietuvai, visada padėjau ir padėsiu“, – sakė už 2006 m. suorganizuotą pirmąją Jungtinės Karalystės prekybos misiją Lietuvoje Edinburgo kunigaikščio apdovanojimą tarptautiniam verslui pelniusi moteris.

Neseniai Lietuvoje lyderystės konferencijoje Forum One dalyvavusi J.Žilinskienė pastebėjo, kad iššūkiai ir problemos su kuriais susiduriama Lietuvoje, mažai skiriasi nuo to, su kuo susiduriama kitose šalyse, todėl naudinga dalintis tarptautine patirtimi, praplėsti lyderystės ir verslo horizontus.

„Principai, kuriuos perimame iš Hiustono Moterų komercijos rūmų JAV, yra tarptautiniai, ir tikiu, kad panaši organizacija vėliau bus įsteigta ir Lietuvoje“, – sakė J.Žilinskienė.

Lietuvai renginyje atstovavusios lietuvių Londono Sičio klubo (LCLC) prezidentė verslo konsultantė Viktorija Vasiliauskaitė ir klubo narė teisininkė Raminta Dereškevičiūtė džiaugėsi galimybe prisidėti prie šio projekto.

„Tai bus labai naudinga Londone verslą pradedančioms moterims, – sakė V.Vasiliauskaitė, – projektui augant, atsiras ir bendradarbiavimo perspektyvų skatinti investicijas į Lietuvą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius