Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 17

Milijoninio automobilių vagysčių tinklo Airijoje svarbiausia persona – lietuvis

Airijos policija per pusmetį vykdytą operaciją atkapstė, kad mažiausiai trys nusikalstamos grupuotės, vogusios prabangius automobilius ir juos veždavusios iš šalies, buvo tarpusavyje susijusios. Vienai iš šių gaujų vadovavo Vakarų Dubline įsikūręs lietuvis, praneša „Herald“.
Automobilis su vairu dešinėje
Automobilis su vairu dešinėje / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Emigrantai Airija

Pareigūnai nustatė, kad per pastaruosius metus buvo pagrobta daugybė prabangių automobilių, o nusikalstamos gaujos iš šios veiklos galėjo susikrauti milijonus eurų.

Pareigūnų teigimu, vogti automobiliai iš šalies dažniausiai buvo išvežami paslėpti po metalo laužu, padangomis ar neveikiančiais kompiuteriais jūriniuose konteineriuose arba slepiami vilkikuose, kurie palikdavo Airiją keltu iš Dublino uosto.

„Herald“ šaltiniai tvirtina, kad vienai iš automobilių vagysčių besivertusių gaujų vadovavo Vakarų Dubline gyvenantis Lietuvos pilietis, o kitai – tarp Dublino ir Londono kursavęs nigerietis.

Dviejų grupuočių bendradarbiavimu rūpinosi Airijos romas. Skaičiuojama, kad jis vienas per savaitę iš nusikalstamos veiklos gaudavo dešimtis tūkstančių eurų pajamų.

„Herald“ šaltinių teigimu, operacija buvo neregėto masto: „Tinklas veikė taip, kad lietuviai ir kartais airiai masiškai grobdavo automobilius, jų raktelius dažniausiai „sužvejodami“ per laiškams skirtus plyšius duryse. Vagystes organizuodavo romas, o automobilių išvežimu iš šalies rūpinosi lietuvis ir Nigerijos pilietis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius