Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 17

Monikos byloje susitelkta į vartotojo „Labas Visogero“ siųstą žinutę

Norvegijos teismas toliau narplioja aštuonmetės lietuvės Monikos Sviglinskajos nužudymo bylą. Spėjama, kad iš nužudymu įtariamo lietuvio Donato Lukoševičiaus tėvo namų galėjo būti siųsta žinutė Kristina Sviglinskajai, apie kurią šiuo metu sukasi tyrimas. Mat šią žinutę parašęs asmuo akivaizdžiai žinojo tai, ką galėjo tik žudikas.
Donato Lukoševičiaus teismas Norvegijoje
Donato Lukoševičiaus teismas Norvegijoje / NTB/Scanpix nuotr.

Specialistai peržvelgė kaltinamojo „Facebook“, „Skype“ paskyras ir elektroninius laiškus. Jie atskleidė, kad D.Lukoševičius naudojosi 51 paskyra. 32 iš jų buvo tirtos dėl Monikos Sviglinskajos mirties.

Tyrėjai išsiaiškino, kad su D.Lukoševičiumi siejamose paskyrose buvo naudojami tie patys slaptažodžiai ir saugumo klausimai. Taip pat dviejuose kompiuteriuose aptiktas pranešimų srautas. Vienas jų priklausė jam, kitas Kristinai Sviglinskajai. Priminsime, kad jiedu buvo sugyventiniai.

Šiuo metu tyrimas sukasi apie žinutę „Facebook“, kurią Kristinai parašė vartotojas „Labas Visogero“ vardu. Šio vartotojo žinutės turinys, kaip mano policija, buvo toks, kurį galėjo žinoti tik žudikas – kad iš Kristinos namų buvo pavogti kvepalai ir aukso.

Žinutė buvo siųsta 2012 m. vasario 9 d., praėjus trejiems metams nuo Monikos mirties. IP adresas rodo, kad paskyra „Labas Visogero“ buvo sukurta Lietuvoje, Šiaulių „Akropolyje“, dieną prieš tai, kai buvo išsiųsta žinutė. Kaip tik D.Lukoševičiaus tėvas gyvena netoli šio prekybos centro.

D.Lukoševičius tvirtino, kad jis buvo Lietuvoje vasario 4 d. Nėra duomenų, kurie galėtų patvirtinti arba paneigti, ar jis iš tiesų buvo Lietuvoje, kai buvo išsiųsta minėta žinutė.

Policija negali patvirtinti ir to, kad minėta žinutė buvo išsiųsta būtent iš kaltinamojo tėvo namų. Lietuvoje esą tokie duomenys saugomi vienerius metus, todėl norvegų tyrėjai pavėlavo. Vis dėlto remdamiesi kitais turimais įrodymais tyrėjai vis dar mano, kad įrodys, jog paskyra „Labas Visogero“ buvo sukurta būtent kaltinamojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius