Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 05

Narkotikų baronu tituluojamas lietuvis Naujojoje Zelandijoje stengiasi išvengti teismo

Organizuota tarptautine prekyba narkotikais įtariamas ir narkotikų baronu tituluojamas 33 m. lietuvis Rokas Karpavičius stojo prieš teismą Naujojoje Zelandijoje, praneša nzherald.co.nz.
Antrankiai
Antrankiai / Biržų policijos nuotr.

Teisme jis teigė, kad jo ekstradicija į Naująją Zelandiją iš Latvijos, kur po dešimties metų slapstymosi vyras buvo sulaikytas 2011 m., buvo neteisėta ir reikalavo bylą nutraukti.

Be to, R.Karpavičius skundėsi Latvijos kalėjime vienuolika mėnesių laikytas žeminančiomis sąlygomis, nes į lauką buvo išleidžiamas tik vienai valandai per parą, o dušu galėjo pasinaudoti vos kartą per savaitę.

R.Karpavičiaus advokatas Graeme'as Newellas teisme teigė, kad jo ginamasis teisiamas pavėluotai ir neteisėtai, nes jo galimų bendrininkų teismas baigėsi dar 2010 m. ir šiuo metu tapo nebeįmanoma gauti telefoninių įrašų iš Latvijos, kurie esą patvirtintų kaltinamojo alibi.

Teismo R.Karpavičius pareikalavo, kad jo byloje būtų kviečiami liudyti kiti du buvę kaltinamieji prekyba narkotikais, tačiau išteisinti vyriškiai. Tiesa, šiuo metu net nėra žinoma, kur jie gyvena.

Teisėjas Markas Woolfordas atmetė kaltinamojo reikalavimus pareiškęs, kad prokurorai savo darbą ruošdami bylą atliko gerai ir jokie terminai nėra praleisti. Kitas posėdis šioje byloje numatytas rugsėjį.

R.Karpavičius įtariamas priklausęs vienai narkotikų prekeivių gaujai su Naujosios Zelandijos nusikaltėliu Ronaldu Brownu.

Šis šiuo metu atlieka 11 metų trukmės bausmę kalėjime. Teisme jis prisipažino į Naująją Zelandiją įvežęs milijonus dolerių, gautų už narkotikus.

R.Braunas teisme liudijo, kad R.Karpavičiui pavedimais į banko sąskaitas ar per tarpininkus yra sumokėjęs milijonus dolerių. Manoma, kad R.Karpavičius buvo vadeiva gaujos, kuri per tarpininkus tiekė narkotikus iš Europos į Naująją Zelandiją.

R.Karpavičiui dar 1999 m. buvo pareikšti kaltinimai kokaino gabenimu, tačiau po dvejų metų sumokėjęs 100 tūkst. dolerių užstatą R.Karpavičius ištrūko į laisvę ir pasislėpė dešimčiai metų.

Lietuvio vardas vėl nuskambėjo, kai buvo nagrinėjama  R.T.Browno byla. Tuomet ant Hario Poterio knygos, prikimštos LSD, buvo rasti, kaip įtariama, R.Karpavičiaus pirštų atspaudai.

Paskelbus Interpolo paiešką, R.Karpavičių sugavo Latvijos pareigūnai. Jie perdavė lietuvį Naujosios Zelandijos teismui.

R.Karpavičius savo kaltę neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius