Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 18

Nepilnamečių girdykla tapusiai lietuvių parduotuvei Derbyje uždrausta prekiauti alkoholiu

Lietuviams priklausanti parduotuvė „Baltikum“ Derbyje, Didžiojoje Britanijoje, neteko licencijos prekiauti alkoholiu, nes ne kartą pažeidė taisykles ir pardavė svaigiųjų gėrimų jau girtiems asmenims ir paaugliams. Be to, jos savininkas Redas Norgaila jau buvo teistas už prekybą kontrabanda ir sukčiavimą, skelbia derbytelegraph.co.uk.
Parduotuvė „Baltikum“ Derbyje
Parduotuvė „Baltikum“ Derbyje

Derbio savivaldybėje surengtame posėdyje policija pateikė surinktus faktus apie tai, kaip neatsakingai „Baltikum“ ir toliau pardavinėja alkoholį.

Policijos teigimu, šių metų kovo mėnesį bandant dėl to įspėti parduotuvės bendrasavininkę Iloną Dališanskaitę. „Alkoholį girtam asmeniui pardavėja be jokių klausimų pardavė net tada, kai parduotuvėje viešėjo inspektorius“, – teigė policijos atstovas.

Be to, savivaldybės komitetui pranešta, kad 2009 m. šioje parduotuvėje sidro skardinę pavyko įsigyti slaptai pirkėjai paauglei.

Alkoholį girtam asmeniui pardavėja be jokių klausimų pardavė net tada, kai parduotuvėje viešėjo inspektorius.

Licencijų priežiūros pareigūnas Markas Lomas tikino, kad parduotuvė „Baltikum“ nuolat sulaukia klientų iš netoliese esančio socialinės pagalbos centro. Jis tvirtino, kad pareigūnai nuolat siūlė savo pagalbą krautuvės savininkams, tačiau pamatė, kad nieko iš to nebus.

„Jie parodė, kad nejaučia jokios atsakomybės, laikėsi savanaudiškos, tik finansiškai motyvuotos pozicijos“, – teigė jis.

Tuo tarpu R.Norgaila prašė leisti ir toliau parduotuvėje prekiauti alkoholiu, nes antraip bus priverstas ją uždaryti ir palikti be darbo tris žmones.

Šių metų gegužę parduotuvės savininkas Redas Norgaila jau buvo nuteistas ir dėl parduotuvėje pardavinėjamų kontrabandinių tabako gaminių. Jo draugė ir parduotuvės bendrasavininkė I.Dališanskaitė bausmės išvengė.

2012 m. lapkritį „Baltikum“ aplankę pareigūnai rado kontrabandinio sukamojo tabako gaminių ir 3360 cigarečių, paslėptų elektriniame šildytuve. Atlikus kratą R.Norgailos or I.Dališanskaitės namuose kontrabandos rasta dar daugiau – 22,640 cigaretes, 9.8kg tabako, 288 litrus stipriųjų gėrimų, septynis butelius vyno ir 198 litrus alaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius