Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 07

Nerijaus Bilevičiaus kalėjimas negelbsti – kaliniai apipylė karštu vandeniu

Švedijos spauda lūžta nuo reportažų apie vieną žymiausių šios šalies kalinių – lietuvį Nerijų Bilevičių, kuris kali už nepilnametės Lisos Holm žiaurų nužudymą. Taip pat atskleidžiama nemažai detalių apie individualias kalinio gyvenimo ir auklėjimo sąlygas. Ir apie neapykantą, nuo kurios jį gelbėja tik vienutė.
Nerijus bilevičius
Nerijus bilevičius / „Scanpix“ nuotr.

Portalas Expressen.se skelbia, kad pirmadienį Norrtälje kalėjime čia kalinčiam Nerijui Bilevičiui kiti kaliniai konflikto metu į veidą šliūkštelėjo karšto vandens. Jis smarkiai nenukentėjo, tačiau buvo atskirtas nuo visų.

Kalėjimo sienos lietuvio negelbsti

Pirmadienį N.Bilevičius kartu su kitais kaliniais dirbo kalėjimo medžio dirbtuvėse. Vienas kalinys jam į veidą šliūkštelėjo karšto vandens. Sužalojimai nestiprūs.

Tai jau ne pirmas kartas, kai lietuvį tenka gelbėti medikams.

Dar spalį buvo iškilęs panašus konfliktas, kuomet N.Bilevičius buvo išvežtas į ligoninę – kalėjimo gydytojas jam negalėjo padėti.

Sausio pradžioje šiame kalėjime ant sienų buvo pastebėti homofobiški ir personalą įžeidžiantys užrašai. N.Bilevičius buvo vienas iš įtariamųjų, tačiau kaltinimai nepasitvirtino.

Lietuvis šiame kalėjime nėra mėgiamas likimo brolių, nors dauguma jų – baisiausi šalies seksualiniai nusikaltėliai.

Spauda rašo, kad žudikas yra visai nebendraujantis su kitais kaliniais, nekeliantis problemų personalui. Vienutėje jam tenka pabuvoti tik dėl vienos priežasties – saugant jo paties sveikatą nuo kitų kalinių agresijos.

Taip pat skelbiama, kad šis kalėjimo skyrius, kuriame laikomi seksualiniai nusikaltėliai, iš esmės yra slaptas – atskiras nuo bet kokių kitų nusikaltėlių.

Čia kalintiems yra privaloma lankyti specialius kursus seksualinio elgesio temomis. Šioje specialioje programoje individualiai dirbama su N.Bilevičiaus sadistišku seksualiniu potraukiu. Kalėjimo personalas iš pat pradžių žinojo, kad lietuvis taps „taikiniu“ kitiems kaliniams, nors ir jie nėra geresni.

„Scanpix“/„TT News Agency“ nuotr./Sulaikytas įtariamasis
„Scanpix“/„TT News Agency“ nuotr./Sulaikytas įtariamasis

Dirbant su lietuviu kyla nemažai problemų – dar teismo metu buvo aišku, kad jis nekalba nei angliškai, nei švediškai. Tik lietuviškai ir rusiškai. Šiomis kalbomis kalba retas švedas.

Seksualinio elgesio pamokos – iki gyvos galvos

Teismo nuosprendyje rašoma, kad 2015-ųjų birželio 7 dieną 18 val. darbą kavinėje baigusi Lisa Holm buvo rasta negyva birželio 12 dieną.

N.Bilevičius merginą nužudė tyčia pakardamas ar pasmaugdamas, nusprendė teismas.

Teismo teigimu, pakanka įrodymų, kad mergina buvo nužudyta daržinėje Blomberge, o paskui pervežta į kitą vietą, už kelių kilometrų, kur po penkių dienų buvo rastas jos kūnas.

N.Bilevičius merginą nužudė tyčia pakardamas ar pasmaugdamas, nusprendė teismas.

Be to, kaltę patvirtina rasti DNR pėdsakai. Taip pat kaltę patvirtina N.Bilevičiaus kelionės nužudymo dieną, elgesys tą dieną, kai buvo surastas kūnas, ir alibi trūkumas.

Pasak teismo, N.Bilevičius neturi alibi birželio 7 dienai nuo 18 iki 20 val., nors pats nuteistasis teigė buvęs namie, o 19.35 val. per „Skype“ kalbėjęs su motina.

Sunkinančiomis aplinkybėmis teismas nurodė faktus, kad L.Holm jėga buvo nutempta į daržinę ir nė negalėjo pasipriešinti fiziškai stipresniam ir tikslą ją nužudyti turėjusiam vyrui.

Nustatyta, kad N.Bilevičius yra pakaltinamas. Negana to, jo psichologinę būseną tyrusi Probacijos komisija nusprendė, kad lietuvis gyveno eilinio žmogaus gyvenimą – niekada nebuvo teistas, turėjo pastovų darbą.

Kompensuoti bylinėjimosi išlaidas teismo prašė ir L.Holm šeima. Ji skaičiavo advokatui išleidusi 130 tūkst. kronų. Teismo nuomone, ši suma yra pagrįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius