Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 28

Norvegijoje nužudytos 8-erių Monikos motina: „Kasdien lankau dukters kapą“

„Kasdien lankau dukters kapą. Sunku, ką aš galėčiau pasakyti? Tačiau vis dar gyvenu“, – norvegų portalui Dagbladet.no teigė Norvegijoje nužudytos 8-erių lietuvės Monikos motina.
Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina
Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina / Vg.no stop kadras

„Manau, kad byla turėjo būti atnaujinta anksčiau. Pareigūnai nepadarė visko teisingai, kaip turėjo tai padaryti, bet kiekvienas daro klaidų. Dabar byla, laimei, atnaujinta, ir tikiuosi, kad policija padarys viską, kaip reikia“, – kalbėjo Kristina.

Šiuo metu Kristina gyvena Lietuvoje, tačiau norėtų į Norvegiją sugrįžti vėl dirbti.

Aplankau jos kapą kasdien. Sunku, bet ką galiu pasakyti? Aš vis dar gyvenu ir galiu padaryti, kad kiekviena diena būtų, kiek įmanoma, geriausia, – sakė ji.

„Myliu Norvegiją, man čia patinka ir yra gera. Taigi ruošiuosi grįžti“, – sakė moteris, jau dirbusi Norvegijoje.

Nužudyta jos dukra 8-erių Monika buvo palaidota Lietuvoje.

„Aplankau jos kapą kasdien. Sunku, bet ką galiu pasakyti? Aš vis dar gyvenu ir galiu padaryti, kad kiekviena diena būtų, kiek įmanoma, geriausia“, – sakė ji.

Moteris dėkojo savo advokatui Stigui Nilsenui, kuris prisidėjo prie to, kad byla būtų atnaujinta. Neseniai norvegų spauda atskleidė, kad jis šioje byloje suteikė nemokamų paslaugų už 100 tūkst. kronų.

„Jis buvo neįtikėtinai didelė parama man šiuo klausimu, esu dėkinga jam už viską, ką dėl manęs padarė“, – sakė Kristina.

Pats advokatas tvirtino, kad svarbiausia šiuo atveju atskleisti tiesą.

***

Praėjus daugiau kaip dvejiems metams po to, kai policija nutraukė tyrimą, pripažinusi, kad 8-erių lietuvė Monika pati pasitraukė iš gyvenimo, paaiškėjo, kad ji galėjo būti nužudyta. Suimtas 32-ejų vyras iš Lietuvos, įtariamas žmogžudyste.

Tai – buvęs Monikos motinos Kristinos sugyventinis. Norvegijos tyrėjas, paskatinęs atnaujinti lietuvės Monikos bylą, teigė, kad džiaugiasi, jog nužudytosios motina pagaliau buvo išgirsta. 32-ejų Lietuvos pilietis, kuriam pareikšti įtarimai Norvegijoje nužudžius 8-erių tautietę Moniką, mūsų šalyje yra kalėjęs. Lietuvės Monikos nužudymu įtariamo tautiečio tėvas papasakojo apie sūnaus nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius