Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06

Norvegijos miestelyje lietuvė tapo didvyre – Naujųjų naktį pamatė gaisrą ir pažadino žmones

Norvegijos Rakestado miestelyje lietuvė Gitana Baronienė vadinama didvyre – moteris nuo gaisro išgelbėjo miegančius žmones.
Gelbėtojai malšina gaisrą Vilniaus Kreivajame skersgatvyje
Gaisras. Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sausio pirmosios naktį, maždaug pusę penkių ryto, slaugytoja dirbanti lietuvė grįžo namo po darbo, kai pamatė kylančius dūmus. Moteris pasuko jų link – kad rastų, kuris pastatas dega, rašo nrk.no.

Suradusi gaisro židinį, G.Baronienė iš pradžių pamanė, kad name nieko nėra, nes visuose languose buvo tamsu. Tačiau pamačiusi šalia namo stovintį automobilį suprato, kad galbūt gyventojai miega, pasakojo ji portalui r-a.no.

G.Baronienė ilgokai skambino į namo duris, beldė į langus, kol pabudo juose su sūnumi miegojęs vyras. „Jai prireikė daugokai laiko, kol aš pabudau, bet ji nepasidavė“, – sakė lietuvei po kelių dienų dėkodamas Magne Richardas Graarudas. Jis džiaugėsi moters drąsa ir atkaklumu, nes jeigu ne ji, namas galėjo paskęsti liepsnose, nukentėti žmonės.

Ugniagesiai taip pat gyrė moterį už greitą reakciją. Jų teigimu, netrukus galėjo įsiplieksti didelis gaisras – o dabar žala buvo padaryta tik palėpei ir vonios kambariui. G.Baronienė dūmus pastebėjo dar prieš suveikiant pastate įtaisytiems dūmų detektoriams.

„Tokiose situacijose labai svarbios net minutės. Sunku pasakyti, kas galėjo nutikti, jeigu būtų įsiplieskusi ugnis... Be jokios abejonės – tie, kurie buvo namuose, galėjo lengviau iš jų išeiti, o namui padaryta žala taip pat buvo mažesnė“, – sakė ugniagesių atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius