Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 15

Nužudęs Jolantą Lubienę ir jos dukrą Aurimas Andruška nuvyko į vakarėlį?

Airijos teismas toliau narplioja 27 metų Jolantos Lubienės ir jos aštuonerių metų dukros žmogžudystės bylą, kurioje žiauriai subadęs dvi tautietes kaltinamas 27 metų Lietuvos pilietis Aurimas Andruška. Naujausiame teismo posėdyje buvo rodomas vaizdo kamerų užfiksuotas A.Andruškos judėjimas praėjusių metų birželio 15 dieną, rašo irishexaminer.com.
Aurimas Andruška
Aurimas Andruška

Tądien J.Lubienė ir jos dukra paskutinį kartą buvo pastebėtos gyvos. Taip pat policija atsekė, kad J.Lubienės dukra su mama tą lemtingą šeštadienį apie 13-14 val. paskutinį kartą pasinaudojo savo mobiliaisiais telefonais.

Peržiūrėję daugiau apie 500 valandų trukmės vaizdo kamerų užfiksuotus įrašus policininkai atsekė A.Andruškos judėjimą nuo 10 val. ryto iki 13.16 val.

Peržiūrėję daugiau apie 500 valandų trukmės vaizdo kamerų užfiksuotus įrašus policininkai atsekė A.Andruškos judėjimą nuo 10 val. ryto iki 13.16 val.

Tuo metu jis su kolegomis iš darbovietės pasiskolintu autobusiuku nuvyko į Kilarnį. Ten apsipirko ir grįžo į Kilorgliną.

„Tačiau nuo 13.16 val. iki 17.52 val. tą dieną A.Andruškos vaizdo kameros niekur neužfiksavo“, – teisme teigė prokuroras Tomas Rice'as.

Įtariama, kad būtent tuo metu J.Lubienė ir jos dukra buvo žiauriai nužudytos.

Paskui A.Andruška kamerų užfiksuotas tik sekmadienį einantis į parduotuvę.

Dalyvavo gimtadienyje

A.Andruškos bendradarbis Aurimas Mockus pasakojo, kad tą šeštadienio vakarą kaltinamasis dalyvavo jo gimtadienio šventėje. Jis pasakojo, kad A.Andruška į vakarėlį atvyko apie 18 val. vakaro ir išėjo namo kartu su visais svečiais apie 23 val.

A.Mockus neslėpė žinojęs, kad A.Andruška iš nužudytosios likus kelioms dienoms iki tragedijos dovanų gavo kompaktinių diskų ir su ja permiegojo.

Pats A.Mockus taip pat pažinojo J.Lubienę ir su ja susirašinėjo, bet, sužinojęs apie jos mirtį, žinutes ištrynė. A.Mockus pažinojo ir J.Lubienės vyrą Marių, nes anksčiau su juo kartu dirbo.

„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra
„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra

Su žmona skirtis neketino

Pats M.Lubys teisme pasakojo, kad jie su žmona paskutinį kartą kalbėjo penktadienį, o sekmadienį nei su ja, nei su dukra jis jau negalėjo susisiekti.

Taip pat teisme M.Lubys aiškino nieko nežinojęs apie savo žmonos meilės paieškas internete ir pabrėžė, kad skirtis šeima neketino.

Jis pripažino, kad santykiai nebuvo idealūs, kad jo žmona kartą juokais buvo pasakiusi, kad galbūt jiems laikas būtų pradėti susitikinėti su kitais partneriais, tačiau M.Lubys sakė to nesureikšminęs.

Švedijoje gyvenęs ir dirbęs M.Lubys į Airiją atvyko iškart po to, kai sužinojo apie žmogžudystę ir buvo apklaustas policijos.

Taip pat teismas išgirdo, kad M.Lubys, praėjus vos dviem dienoms po to, kai buvo rasti jo artimųjų kūnai, susirūpino 52 tūkst. eurų draudimo išmoka, kuri turėjo būti išmokėta jo dukrai, kai jai sueis 18 metų.

M.Lubys tvirtino, kad pinigų likimu domėjosi dėl to, kad jam reikėjo lėšų nužudytųjų kūnams pargabenti į Lietuvą.

Kaltę neigia

J.Lubienė ir jos aštuonerių metų dukra savo namuose Kilorgline, Kerio grafystėje, rastos žiauriai subadytos pernai birželį.

Atidžiai apžiūrėję namą pareigūnai nesurado jokių įsilaužimo požymių. Nenustatyta, kad iš namo būtų kas nors pavogta. Nesurastas ir nusikaltimo įrankis.

J.Lubienė į Airiją atsikraustė 2006 m.

J.Lubienė į Airiją atsikraustė 2006 m.

Jos vyras M.Lubys prieš nelaimę apie pusmetį kartu su šeima negyveno, nes dirbo Švedijoje.

Dviguba žmogžudyste kaltinamasis A.Andruška savo kaltę neigia.

Jis pripažįsta, kad bendravo su auka, net su ja mylėjosi, tačiau tikina nei jos, nei jos dukros nesubadęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius