Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 10

Pinigų plovimu Airijoje kaltintas Audronis Bieliauskas – išteisintas

Dublino teismas trečiadienį išteisino pinigų plovimu kaltintus 28 metų Audronį Bieliauską ir 31 m. Deividą Petrauską. Teismas nusprendė, kad buvo surinkta per mažai įrodymų vyrų kaltei įrodyti, skelbia northernsound.ie.
Pinigų plovimas (asociatyvinė)
Pinigų plovimas (asociatyvinė) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teisėja Patricia Ryan pažymėjo, kad tai buvo pirmoji pradėta byla pagal 2010 m. priimtą Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo įstatymą, tačiau pakankamai įrodymų pripažinti vyrus kaltais nebuvo surinkta.

Pasak jos, buvo neįmanoma nustatyti, kad lietuviai suvokė, jog veždami grynuosius daro nusikaltimą.

Kaltinimai A.Bieliauskui buvo pateikti po to, kai jis buvo sulaikytas Dublino oro uoste 2010 m. spalio 15 dieną su nedeklaruotais 45 tūkst. 550 eurų. Stojęs prieš Airijos teismą jis teisinosi muitinės pareigūnams sulaikymo akimirką melavęs dėl to, kad jam buvo šokas.

Klausiamas, iš kur jo tiekėju dirbantis draugas galėjo gauti tokią sumą, A.Bieliauskas svarstė, kad galbūt susitaupė. Jis aiškino nežinojęs, kad skolintus pinigus veždamas per sieną turėjo juos deklaruoti.

Londone gyvenantis A.Bieliauskas teisme sakė, kad jo vežti eurai buvo skolinti iš D.Petrausko ir gynėsi niekaip nesusijęs su pinigų plovimu.

Klausiamas, iš kur jo tiekėju dirbantis draugas galėjo gauti tokią sumą, A.Bieliauskas svarstė, kad galbūt susitaupė. Jis aiškino nežinojęs, kad skolintus pinigus veždamas per sieną turėjo juos deklaruoti.

Tačiau Airijos policijos surinkti duomenys rodė, kad D.Petrauskas niekaip negalėjo sutaupyti tokios sumos, nes išleisdavo daugiau nei uždirbdavo.

Jo metinė alga siekdavo nuo 20 iki 26 tūkst. eurų. Taip pat policija fiksavo, kad triskart didesnės sumos D.Petrauskui už kažką būdavo pervedamos iš įvairių sąskaitų užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius