-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 10

Prezidentas Valdas Adamkus: „Lietuva buvo visas Juozo Kazicko gyvenimas“

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad ketvirtadienį miręs geras jo draugas 96 metų garsus lietuvių verslininkas, mecenatas Juozas Kazickas labai mylėjo Lietuvą ir didžiavosi ja. „Žmogus atliko savo misiją kaip lietuvis. Lietuva buvo visas jo gyvenimas – jis ja gyveno, tik šiandien tenka su padėka, pagarba ir vidiniu skausmu jam pasakyti ačiū ir paskutinį sudiev“, – 15min.lt ketvirtadienį sakė V.Adamkus.
Juozas Kazickas su Valdu Adamkum
Juozas Kazickas su Valdu Adamkum / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prezidentas su draugu telefonu kalbėjosi prieš porą savaičių. Anot V.Adamkaus, pokalbis buvo ne apie orą – J.Kazickas labai domėjosi, kas vyksta Lietuvoje.

Aš jaučiau, man nebuvo staigmena.

„Kalbėjomės apie Lietuvą, jos problemas, žmonių gerovę. Tai jam rūpėjo net ir būnant labai nusilpusiam. Aš jaučiau, man nebuvo staigmena, – su liūdesiu kalbėjo V.Adamkus. – Klausinėjo mane apie visuomeninę veiklą, Seimo kai kuriuos sprendimus, Vyriausybės. Jis giliai išgyveno ir rūpinosi, ieškojome kelių, kaip galima būtų dabartinei mūsų santvarkai padėti, ar vienu kitu būdu bandyti paveikti viena ar kita geresne linkme.“

Su J.Kazicku kadenciją baigęs prezidentas susipažino dar studijų laikais. Ir, kaip prisipažįsta, iškart suprato, kad J.Kazickas Lietuvą myli ne tik žodžiais.

„Taip kad galiu drąsiai pasakyti – jo visas gyvenimas nuo studentijos laikų, kiek aš jį pažinojau, buvo paaukotas Lietuvos naudai, iki paskutinės jo gyvenimo dienos“, – sakė V.Adamkus.

Jis pabrėžė, kad meilę Lietuvai J.Kazickas įrodė darbais: „Kai Lietuva tik pradėjo kurtis, jis buvo vienas pirmųjų, kuris atvyko čia. Įkūrė pirmą telekomunikacijų bendrovę, kuri dabar priklauso kitiems, tačiau ji liko kaip savotiškas paminklas. Visa jo šeima rūpinosi lietuvių jaunimo švietimu, rėmė lietuvybę.“

J.Kazickas taip taip daug nusipelnė, kad Nepriklausomybę paskelbusios Lietuvos vadovai užmegztų santykius su JAV lyderiais.

Apie J.Kazicko mirtį ketvirtadienio rytą pranešė jo dukra Jūratė Kazickaitė. J.Kazickas mirė ketvirtadienio naktį Niujorke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius