Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 23

Šiaurės Airijoje pusę paros kankinęs ir prievartavęs lietuvę Darius Porcikas sėdo ilgam

Už tai, kad 12 valandų kankino, mušė ir prievartavo tautietę, o jos draugą savo kumščiais pavertė neįgaliuoju, 24 m. lietuvį Darių Porciką Šiaurės Airijos Kreigavono karališkasis teismas nuteisė 18 metų kalėjimo, praneša BBC.
Darius Porcikas
Darius Porcikas / Asmeninio archyvo „Facebook“ nuotr.

Teisėjas Patrickas Lynchas pripažino svarstęs, ar nebūtų geriausia vyrą įkalinti iki gyvos galvos. Tačiau galiausiai jis pasirinko skirti išplėstinę laisvės atėmimo 18 metų bausmę.

Tai reiškia, kad D.Porcikas į laisvę net ir po 18 metų galės išeiti tik tuomet, jei bus pripažinta, kad jis nebekelia grėsmės visuomenės saugumui.

Dėl to, kad išėjęs į laisvę vyras turėtų būti deportuotas į Lietuvą, teismas nepasisakė.

Tačiau nuspręsta, kad D.Porcikas visam gyvenimui įtraukiamas į seksualinių nusikaltėlių registrą.

Jo nusikaltimus teisėjas pavadino šlykščiais ir ilgalaikiais ir tvirtino, kad šiuo metu vyras iš Lietuvos kelia didžiulę grėsmę visuomenei.

Skriaudė pusę paros

Nusikaltimas, už kurį nuteistas D.Porcikas, buvo įvykdytas 2011 liepos 13 d. aukos bute Lurgane, Šiaurės Airijoje.

Jis su bendrininku gatvėje užpuolė ir susimušė su aukos draugu. Muštynių įkarštyje mergina stengėsi gelbėti vaikiną ir įsitempė jį į savo namus.

Kai sumuštas aukos širdies draugas be sąmonės gulėjo kitame buto kambaryje, D.Porcikas ėmėsi užgaulioti merginą, ją mušė, prievartavo.

Tačiau konfliktas tuo nesibaigė. Netrukus užpuolikai išlaužė namų duris ir toliau mušė vaikiną. Kai sumuštas draugas be sąmonės gulėjo kitame buto kambaryje, D.Porcikas ėmėsi užgaulioti merginą, ją mušė, prievartavo. Tam jis naudojo kuoką ir butelį. Merginos kankinimas truko beveik 12 valandų.

Mergina kelissyk bandė pabėgti, tačiau nesėkmingai. Paskui ji pasidavė budelio valiai, o kai šis, ketindamas ją toliau prievartauti miške, išsivedė moterį iš namo, iškankintai aukai vos ne vos pavyko gatvėje paprašyti praeivių pagalbos.

Po įvykio D.Porcikas mėnesį iki sulaikymo slapstėsi gyvendamas miškuose.

Auka – neįgaliojo vežimėlyje

Tuo tarpu jo auka dar iki šiol kenčia dėl patirtų fizinių traumų ir emocinio sukrėtimo.

D.Porciko ir jo bendrininko sumuštas merginos vaikinas dėl patirtų kūno sužalojimų ir įvairių lūžių tapo neįgaliuoju. Jis iš naujo mokosi vaikščioti, tačiau pusės kūno beveik nejaučia, nebegali dirbti.

Teismo D.Porcikas išvis pripažintas kaltu dėl dvylikos nusikaltimų, tarp kurių išprievartavimas, seksualinė prievarta, sunkus kūno sužalojimas.

Iš pradžių manyta, kad įvykdant nusikaltimą dalyvavo trys lietuviai, tačiau trečiasis prieš teismą niekada nestojo.

Kitas D.Porciko nusikaltimo bendrininkas 23 m. Vytautas Mikulinas teisme buvo pripažintas kaltu tik dėl merginos draugo sumušimo. Jis buvo nuteistas metams kalėjimo bausmę atidedant ir iš teismo salės paleistas į laisvę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius