-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 11 23

Sugyventinę nužudęs ir supjaustęs Vytautas Jokubauskas kalės iki gyvos galvos – tai ne pirma jo žmogžudystė

Sadarko karališkasis teismas nusprendė, kad savo draugę žiauriai nužudęs ir jos kūną supjaustęs 58 metų Lietuvos pilietis Vytautas Jokubauskas turi kalėti iki gyvos galvos. O jam skirta bausmė pirmą kartą peržiūrima galės būti tik po dvidešimties metų, rašo „Peterborough Telegraph“.
Vytautas Jokubauskas
Vytautas Jokubauskas / Didžiosios Britanijos policijos nuotr.

Teisme paaiškėjo, kad 42 metų Ramutė Butkienė nebuvo pirmoji V.Jokubausko auka. 1992 m. Lietuvoje šis vyras jau buvo nuteistas už sugėrovo žmogžudystę. 

Skelbdamas nuosprendį teisėjas Nicholas Loraine-Smithas teigė, kad V.Jokubauskui bausmė skiriama atsižvelgiant į tai, kad net ir kartą jau atlikęs bausmę jis vis tiek buvo linkęs darkart nusikalsti. 

„Kai susipažinote su R.Butkiene, jums turėjo būti aišku, kad ji serga alkoholizmu ir kad turėsite ja rūpintis ir jai padėti“, – kalbėjo teisėjas. 

Tačiau surinkti įrodymai ir paties V.Jokubausko prisipažinimas rodo, kad moteris patyrė ne globą, o nuolatinį smurtą. 

„Jūs pripažįstate, kad ją mušėte kelis kartus, tačiau net neabejoju, kad situaciją gerokai sušvelninote savo naudai. Kiek mums žinoma, per tris keturis paskutiniuosius savo gyvenimo mėnesius moteris buvo smarkiai sumušta maždaug tris keturis kartus.  Jai lūžo šonkauliai, tačiau ji net bijojo gydytis“, – į nuteistąjį kreipėsi teisėjas. 

Ramutė Butkienė
Ramutė Butkienė

Jis pripažino, kad V.Jokubauskas greičiausiai iš anksto žmogžudystės neapgalvojo, elgėsi spontaniškai, tačiau tai nereiškia, kad nužudymas nebuvo tyčinis. 

„Surinkti įrodymai leidžia manyti, kad baisiai ją sumušėte ir pasmaugėte, nors to nustatyti iki galo jau niekada nepavyks“, – tęsė teisėjas. 

Pasak jo, taip V.Jokubauskas pasielgė pasiduodamas savininkiškumui ir pavydui, nes išsigando, kad R.Butkienė grįš pas savo ankstesnį draugą. 

Savigaila? Taip. Tačiau sąžinės graužatis ir atgaila? Labai menka.

„Sakėte, kad mylėjote ją, tačiau viskas, ką matau, yra tik noras ją kontroliuoti ir valdyti“, – kalbėjo teisėjas. 

Pasak jo, vyro kaltė galėjo bent kiek sumažėti, jei jis iškart būtų prisipažinęs moterį nužudęs ir leidęs ją garbingai palaidoti. Tačiau užuot tai padaręs V.Jokubauskas panaudojo savo skerdykloje įgytas žinias ir išniekino R.Butkienės kūną. Teisėjas tikino nepajutęs, kad V.Jokubauskas labai dėl to apgailestautų. 

„Savigaila? Taip. Tačiau sąžinės graužatis ir atgaila? Labai menka“, – sakė jis, aiškindamas, kodėl vyrui skiria griežčiausią bausmę – įkalinimą iki gyvos galvos. 

V.Jokubauskas šio nuosprendžio klausėsi labai ramiai. 

Jis jau anksčiau yra pripažinęs, kad dažnai mušė, o galiausiai nužudė R.Butkienę ir vengdamas atsakomybės bandė slėpti jos palaikus kūną supjaustęs dalimis.

42 metų R.Butkienės torsas birželį buvo rastas poros nuomotame bute, paslėptas užrakintame lagamine. Paskui surastos ir kitos jos kūno dalys, išskyrus galvą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius