Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Šuniukų kontrabandininkė Sonata Sakalauskaitė Didžiojoje Britanijoje sulaukė bausmės

Nė keturių mėnesių nesulaukę, neskiepyti prancūzų buldogai iš Lietuvos buvo nelegaliai vežami į Didžiąją Britaniją, laikomi mažame bute ir pardavinėjami su padirbtais dokumentais. Už tai, kad nelegaliai vertėsi prekyba šuniukais ir pažeidė gyvūnų apsaugos taisykles, Lietuvos pilietė Sonata Sakalauskaitė dabar turės sumokėti 6 tūkst. svarų baudą, rašo yourlocalguardian.co.uk.
Sonata Sakalauskaitė
Sonata Sakalauskaitė / Asmeninio archyvo (Facebook) nuotr.

Už vieną šuniuką S.Sakalauskaitė gaudavo po kelis šimtus svarų.

Rasti šią nelegalią prekeivę britų pareigūnams užtruko, tačiau per pirmąją operaciją, kreipęsi pagal skelbimą internete ir apsimetę šuniukų pirkėjais, lietuvės bute aptiko penkis prancūzų buldogus, o po kelių savaičių apsilankę dar kartą – dar du už pianino slepiamus mažylius.

S.Sakalauskaitės kaimynai neslėpė, kad šuniukai bute keisdavosi nenutrūkstamai – vieni buvo atvežami, kiti išvežami.

Pareigūnai nustatė, kad į Didžiąją Britaniją buldogai buvo atvežami su padirbtais dokumentais, per jauni - 8-10, o ne 15, kaip numatyta įstatymuose, savaičių – ir neskiepyti nuo pasiutligės arba skiepyti per anksti, kai vakcina dar neveikia.

Per apklausą S.Sakalauskaitė prisipažino už 650 svarų pardavusi du prancūzų buldogus. Taip pat ji patvirtino, kad abu juos atsivežė iš Lietuvos.

Ji tvirtino, kad daugiau tokia veikla nesivers, tačiau netrukus tyrėjai vėl gavo patikimų duomenų, kad prekyba šuniukais tęsiama.

Fotolia nuotr./ Prancūzų buldogas
Fotolia nuotr./ Prancūzų buldogas

Visuomenės saugumo komisijos atstovas Jonathanas Cookas teigė, kad versdamasi nelegalia prekyba šuniukais teigė, kad šuniukai buvo laikomis ne itin jiems tinkamomis sąlygomis.

„Mūsų tyrimas parodė, kad S.Sakalauskaitė savo bute buvo įsteigusi nelegalią šunų parduotuvę, o tai yra neteisėta. Jei tai būtų jos kalės atsivesti pora šuniukų, dar būtų viena, o dabar daugybė šuniukų būdavo įvežami į šalį. Tokiu būdu pavojus kilo ne tik patiems šuniukams, bet ir visuomenei“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius