-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24

Sunkia liga sergančios emigrantės mama: „Aš tik noriu, kad mano vaikas gyventų“

Didžiosios Britanijos Vydono miestelyje, gyvenanti Rima prašo pagalbos – progresuojantis auglys kankina jos 26-erių metų dukterį Ingridą Lankelytę. Liga išsikerojo galvos smegenų kamiene, tad operuoti negalima. Britų taikomas gydymas neveikia, tad lietuvė prašo tautiečių padėti dukrai nukeliauti į ligoninę JAV ir suteikti jai progą užauginti dar nė dvejų metų nesulaukusį sūnų.
Ingrida Lankelytė su sūnumi.
Ingrida Lankelytė su sūnumi. / Nuotr. iš asm. archyvo

„Nežinau, kaip jai padėti, dienos ir naktys bemiegės, sunku žiūrėti į vaiko skausmą. Vyras vienas išlaiko šeimą, o ji be pagalbos negali išeiti net į lauką“, – sunkiai rinkdama žodžius apie sergančią dukterį kalbėjo Rima.

Moteris neslėpė, kad Didžiosios Britanijos medikai nenorėjo atlikti tyrimų jaunai moteriai, nors tereikėjo magnetinio rezonanso, kad smegenų navikas būtų atrastas anksčiau.

Nustačius antros stadijos gliomą moteris buvo sėkmingai gydoma, tačiau vėliau liga atsinaujino ir smogė dar didesne jėga.

Britų medikai nebegali niekuo padėti, tačiau, pasak Rimos, apžiūrėti jos dukterį ir skirti tinkamą gydymą galima Amerikoje esančiame „Memorial Sloan Kettering Cancer“ centre, kuriame gydomi tokie ligoniai: „Bet mes nežinome, kaip ten nuvykti. Kreipėmės į ligoninę dėl pakvietimo atvykti, tačiau jei ir gautume pakvietimą, nežinau, iš kokių lėšų reikėtų vien nukeliauti ten. Nebekalbu apie išlaidas gydymui. Todėl noriu paprašyti žmonių ir finansinės paramos, ir patarimo. Tikiu, kad ne mes pirmi patekome į tokią bėdą, tikrai yra žmonių, kurie išgyveno tą patį“.

Noriu paprašyti žmonių ir finansinės paramos, ir patarimo. Tikiu, kad ne mes pirmi patekome į tokią bėdą, tikrai yra žmonių, kurie išgyveno tą patį.

Smegenų naviką palaikė sinusitu

I.Lankelytės gydymą vietos medikai pradėjo nuo sinusito diagnozės. Jai pasireiškė simptomai, tad medikai nieko neįtardami skyrė atitinkamų vaistų, nors šie nepadėjo. Pastebėję, kad moters sveikata nesikeičia, šeimos nariai ėmė prašyti atlikti daugiau tyrimų.

„Gydytojai neįžvelgė tam pagrindo, mat kraujo tyrimas nerodė jokių blogų ženklų. Pradėjome prašyti nusiųsti pas neurologą, nosies ir gerklės gydytoją ar kitą specialistą, kuris galėtų nustatyti nesibaigiančio sirgimo priežastį“, – pasakojo sergančios lietuvės mama.

Praėjus vos kelioms minutėms nuo šeimos išvykimo iš ligoninės jie sulaukė skambučio, o grįžę išgirdo diagnozę – galvos smegenų auglys.

Su sergančiu sūnumi nuėjus pas šeimos gydytoją šis pasiteiravo apie I.Lankelytės būklę. Papasakojus, kad jai negerėja, gydytojas pasiūlė nuvykti į kitą ligoninę magnetiniam rezonansui. Nors ir kitoje ligoninėje medikai nematė priežasties galvos skanavimui, vis dėlto jį paskyrė. Praėjus vos kelioms minutėms nuo šeimos išvykimo iš ligoninės jie sulaukė skambučio, o grįžę išgirdo diagnozę – galvos smegenų auglys.

„Gydytojai sakė, kad liga nustatyta laiku, tačiau aš nesu dėl to tikra. Dėl jauno dukters amžiaus sunkios ligos jai niekas neįtarė, jei būtų nustatę anksčiau, galbūt situacija dabar nebūtų tokia sudėtinga“, – graudinosi lietuvė.

Liga moteriai diagnozuota 2011-aisiais, tuomet jai buvo paskirtas švitinimas ir viskas klostėsi gerai. Jauna lietuvė net susilaukė sūnaus. Po berniuko gimimo prabėgus keletai mėnesių negailestinga liga smogė vėl. Tuomet pradėta taikyti chemoterapija, mat švitinimas nebetiko.

Prašyti pagalbos – beprotiškai sunku, vienai sugalvoti, ką daryti, taip pat nelengva, bet aš noriu tik vieno – kad mano vaikas išgyventų.

Moteris neslėpė, kad prašyti pagalbos nėra lengva, tad nors gydymui Amerikoje reikia daugybės pinigų, kurdama paramos dukteriai fondą, šeima nutarė nustatyti kur kas mažesnę sumą, nei iš tikrųjų prireiks.

„Kurdami fondą, įrašėme siekiamą 20 tūkst. svaro sterlingų sumą, nes tiesiog negalime rašyti 50 ar 100 tūkst., nors puikiai žinau, kad gydymas ten – daug brangesnis. Britų vyriausybė finansinės paramos ar siuntimo gydytis kitur – neskiria. Šių metų pabaigoje Didžiojoje Britanijoje turi būti pradėta taikyti protonų terapija onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams, bet mūsų dukrai ji nebetinka. Šiuo metu ji taikoma Prahoje, bet ir ten mums negalėjo padėti“, – pasakojo moteris.

„Prašyti pagalbos – beprotiškai sunku, vienai sugalvoti, ką daryti, taip pat nelengva, bet aš noriu tik vieno – kad mano vaikas išgyventų“, – ašaras slėpdama pagalbos prašė moteris.

Lietuviai prašo bet kokios pagalbos, mat besirūpinant sergančiu šeimos nariu sudėtinga ne tik surinkti pinigų gydymui, bet ir atrasti visas įmanomas išeitis iš situacijos. Kreipdamasi į tautiečius Rima prašo patarimų tų, kurie susidūrė su onkologinių ligų gydymu.

Paaukoti sergančiai moteriai galite čia.

Taip pat galima skirti šeimai pinigų PayPal sistemoje el. pašto adresu rimariks@yahoo.co.uk. Moteris nurodė ir lietuviškos bei angliškos banko sąskaitų numerius, kuriuose renkami pinigai dukters gydymui.

Sąskaitų duomenys:

Lietuvoje

Ingrida Lankelytė

Sąs. Nr.: LT 637300010130321041

Tarptautinis banko kodas: HABA LT 22

Swedbank

Didžiojoje Britanijoje:

Rima Ceremnoviene

Sąsk. Nr.: 81706624

Saugumo kodas: 40-46-32

IBAN nr.: GB57MIDL40463281706624

HSBS Bank

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius