Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 24

Švedai tirs, ar Lisos Holm žudikas Nerijus Bilevičius nesusijęs su panašiais nusikaltimais užsienyje

Lietuvis Nerijus Bilevičius, pripažintas kaltu dėl nepilnametės švedės Lisos Holm nužudymo, nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Tačiau dabar policija ketina ieškoti informacijos visoje Europoje, ar jis kitur nėra padaręs panašių nusikaltimų.
Nerijus Bilevičius
Nerijus Bilevičius / Švedijos policijos nuotr.

„Turėtume pradėti tikrintis, kokios yra galimybės, kad tai yra tiesa“, – teigė vyriausiasis inspektorius Larsas Johanssonas. 

Kaip skelbia portalas expressen.se, praėjus daugiau kaip penkiems mėnesiams po L.Holm nužudymo, N.Bilevičius buvo nuteistas. 

Prokuroras Larsas Goranas Wennerholmas mano, kad žmogžudystės motyvai yra seksualiniai. Be to, jis jau anksčiau manė, kad 35-erių lietuvis gali būti susijęs su panašiais nužudymais užsienyje. Dabar po teismo nuosprendžio tai išsiaiškinti yra prioritetinis darbas. 

„Neturėjome pakankamai laiko tam, tačiau imsimės to. Turime pradėti tikrinti, ar yra tokia galimybė“, – teigė L.Johanssonas. 

– Kokių veiksmų jau ėmėtės? 

– Yra tokia duomenų bazė – Viclas. Švedijoje ja anksčiau naudotasi, tačiau kitur Europoje ta duombazė iki šiol naudojamasi. Gali joje ieškoti informacijos. Tačiau nežinau, ar mes vis dar prie šios duomenų bazės prijungti. 

Iniciatyva palyginti L.Holm nužudymo atvejį su užsienio atvejais kilo teisės ekspertui Svenui Erikui Alhemui: „Kai įvykdomas toks sunkus nusikaltimas kaip nužudymas, iš tiesų verta tai padaryti.“ 

Kol kas per anksti teigti, kad N.Bilevičius gali būti susijęs su panašiomis žmogžudystėmis, – tokios nuomonės laikosi tiek L.Johanssonas, tiek S.E.Alhemas. „Nieko iš anksto negalima pasakyti, tačiau užmojai yra labai labai garbingi“, – teigė teisės ekspertas. 

N.Bilevičiaus advokatė Inger Ronnback kol kas nepateikė komentaro. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius