Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

Švedijoje nuteisto Nerijaus Bilevičiaus brolis bijo sugrįžti į šalį

Nepilnametės švedės Lisos Holm žudiko Nerijaus Bilevičiaus brolis Aivaras paprašė kompensacijos už tai, kad kurį laiką buvo sulaikytas dėl įtarimų bendrininkavus, vykdant nusikaltimą.
Nerijus bilevičius
Nerijus Bilevičius / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas expressen.se, savo prašyme dėl moralinės žalos atlyginimo N.Bilevičiaus brolis rašo, kad dėl atitinkamų nuotaikų dėl šios bylos bijo sugrįžti į Švediją.

Portalas primena, kad iki gyvos galvos kalėti nuteistas N.Bilevičius netrukus po to, kai 17-metė L.Holm praėjusį birželį rasta negyva, buvo sulaikytas su broliu bei savo žmona.

N.Bilevičiaus brolis už grotų praleido kiek daugiau nei dvi savaites. Byla šalyje sulaukė ypač daug dėmesio. Galiausiai kaltinimai tiek žudiko broliui, tiek jo žmonai buvo visiškai panaikinti. Dabar jo brolis reikalauja iš valstybės 250 tūkst. kronų (apie 26 tūkst. eurų) už tai, ką patyrė, ir 50 tūkst. (apie 5 tūkst. eurų) už dėl bylos prarastas pajamas.

Nerijaus žmona atitinkamai gali gauti 13 tūkst. kronų (apie 1300 eurų) už patirtą žalą – ji buvo sulaikyta dešimčiai dienų.

Savo prašyme Nerijaus brolis rašo, kad jis prarado darbą dėl to, kas nutiko. Be to, esą buvo priverstas išvykti į Lietuvą. „Dėl didelio žiniasklaidos dėmesio ir bendros visuomenės nuomonės dėl to, kas nutiko, N.Bilevičiaus brolis bei žmona negalėjo grįžti į namus ir į darbą“, – teigia N.Bilevičiaus advokatas.

Šiuo metu – bedarbis

Būdamas Lietuvoje, vyras esą sulaukė darbdavio informacijos, kad jis negalės grįžti į darbą Švedijoje. Šiuo metu jis esą taip pat neturi darbo, tačiau į Švediją baiminasi grįžti.

Prašyme vyras teigia, kad patyrė labai daug streso dėl teismo proceso, kuriame jis buvo minimas kaip galimas tikrasis kaltininkas – buvo pasigirdę kaltinimų, kad jis turėtų sėdėti teisiamųjų suole vietoj brolio. Be to, tiek Nerijaus žmonos Irinos, tiek brolio nuotraukos ir vardai buvo publikuoti Lietuvos spaudoje.

Kad gautų kompensaciją, vyras turės įrodyti, kad jam buvo padaryta reali žala dėl bylos. N.Bilevičiaus žmonos prašymas dėl kompensacijos kur kas lakoniškesnis – nėra nurodoma prašoma suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius