Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 21

Švedų spauda narsto lietuvio, įtariamo Lisos Holm nužudymu, laiškus žmonai

35-erių lietuvis, įtariamas17-metės švedės Lisos Holm nužudymu, būdamas už grotų su žmona, šiuo metu esančia Lietuvoje, bendrauja laiškais. Galimybę su ja bendrauti jis turi nepaisant to, kad jam taikomi griežčiausi apribojimai.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B. / „Facebook“ nuotr.

„Mes apžiūrėjome šiuos laiškus ir nematome jokio pavojaus juose“, – leidiniui „Expressen“ sakė vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Larsas Goranas Wennerholmas.

Antradienį Švedijoje vyko lietuvio, įtariamo 17-metės Lisos Holm nužudymu, apklausa. Buvo tikimasi, jog įtariamasis prisipažins įvykdęs visą šalį sukrėtusį nusikaltimą. Visgi teisėsauga nieko nepešė.

Šių metų birželio 7 d. L.Holm po darbo namo taip ir nebegrįžo. Praėjus penkioms dienoms ji buvo rasta nužudyta. Netrukus po to buvo sulaikytas 35-erių lietuvis, jo žmona ir jaunesnis brolis. Pastarieji buvo paleisti, o vyresnysis brolis lietuvis liko už grotų.

Kaip leidiniui teigė vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Larsas Goranas Wennerholmas, vyras su žmona bendrauja lietuvių kalba.

„Jie pradėjo susirašinėti, kai tai tapo įmanoma. Iš pradžių jam nebuvo leista to daryti. Visi laiškai yra tikrinami. Pareigūnai nusprendžia, ar jų turinys tinkamas ir gali pasiekti adresatą“, – sako 35-erių lietuvio gynėja Inger Ronnback.

– Ar žmona jam siunčia laiškus? – leidinys paklausė jo advokatės.

– Taip, žinoma.

Tebėra pora

I.Ronnback sako, kad ji neskaitė, ką jie rašo vienas apie kitą.

– Tai neutralūs dalykai, kuriuos gali rašyti, jie nekalba apie tyrimą. Jie kalba apie draugus ir šeimą.

I.Ronnback patvirtino, kad lietuviai tebėra pora – žmona nuo jo nenusisuko.

– Ji nuo jo nenusisuko, jie palaiko normalius ryšius, kokius įmanoma šioje situacijoje palaikyti.

– Ar ji planuoja aplankyti savo vyrą?

– Mes to nežinome, ji pati yra sudėtingoje situacijoje. Ji pati buvo sulaikyta dėl šio nusikaltimo. Palaikau ryšį su ja, tačiau apie tai nekalbėjome. Šiuo metu ji Lietuvoje, tačiau aš tiksliai nežinau, kur ji gyvena.

Vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Larsas Goranas Wennerholmas patvirtino, kad sutuoktiniai bendrauja laiškais. Jis nemato jokio pavojaus dėl to, kad jie susirašinėja ar kad laiškuose galėtų būti užkoduota kokia nors informacija.
 
„Kai esi ilgą laiką izoliuotas, svarbu galėti bendrauti su išoriniu pasauliu, su tais, kuriuos myli. Mes ištyrėme laiškus ir nematome nieko pavojinga juose“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius