Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 10

Vis dažniau emigrantai vestuves kelia ambasadose

Vestuvėms sužadėtiniai renkasi ne tik puošnius dvarus, bažnyčias ir santuokų rūmus – vis daugiau lietuvių žiedais keičiasi po visą pasaulį išsibarsčiusiose Lietuvos ambasadose. Tokiose iškilmėse Londone apsilankė ir LRT televizijos žurnalistai.
Vestuviniai žiedai
Vestuviniai žiedai / „Shutterstock“ nuotr.

Penktadienis Lietuvos ambasadoje Londone – ypatinga diena. Nedidelė mūsų šalies ir Europos Sąjungos vėliavomis puošta ambasados salė, ant stalo patiesta tautinė juosta ir žydinti gėlė – puošmenų nedaug, tačiau proga išskirtinė – kaip ir bene kiekvieną paskutinę prieš savaitgalį dieną, lietuvių poros čia prisiekia amžiną meilę.

„Ambasadoje gali susituokti du Lietuvos piliečiai, gyvenantys užsienyje. Ir tuokiasi įvairiausi žmonės – ir jauni, ir vyresni, atvyksta kai kurie ir su vaikais. Tuokiame visuomet penktadienį, vieną dieną per savaitę, po pietų. Tai ir mes, ambasados darbuotojai, džiaugiamės, kad taip galim šventiškai pabaigti savaitę. Ceremonija yra trumpa, paprasta oficiali“, – pasakojo Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje patarėja Eglė Bloznelienė.

Jungtinėje Karalystėje susituokti norintys lietuviai žiedais gali apsikeisti ir britiškuose civilinės metrikacijos skyriuose, bažnyčiose arba Lietuvoje, tačiau norinčiųjų susieti gyvenimus lietuviškoje salelėje Londone nestinga.

Jungtinėje Karalystėje susituokti norintys lietuviai žiedais gali apsikeisti ir britiškuose civilinės metrikacijos skyriuose, bažnyčiose arba Lietuvoje, tačiau norinčiųjų susieti gyvenimus lietuviškoje salelėje Londone nestinga. Ceremonijas vedanti diplomatė sako, kad daugumai kelios minutės ambasadoje būna tik šventės įžanga, o didžiosios iškilmės rengiamos jau po oficialiųjų tuoktuvių ambasadoje – specialioje jaunavedžių išsirinktoje vietoje Lietuvoje arba Jungtinėje Karalystėje. Būsimų vestuvių ambasadoje detalės su besituokiančiais dažniausiai iš anksto aptariamos telefonu ar elektroniniu paštu.

„Paprastai sutariam, kiek žmonių dalyvaus, taip pat galim pasiūlyti taures, žmonės atsiveža savo gėrimų, pavyzdžiui, šampano. Susituokti norinčių ambasadoje – nemažai ir kasmet šitas skaičius vis didėja, pavyzdžiui, pernai buvo sutuoktos 130 porų. O šiuo metu turime eilę netgi iki pat spalio mėnesio“, – pasakojo E.Bloznelienė.

Iš Žemaitijos kilę Viktorija ir Valdas Moliai susipažino ne Lietuvoje, o jau atvykę į Jungtinę Karalystę. Pora pasakoja turėjusi vienintelį pageidavimą –prašė, kad santuokos liudininkais taptų ambasados darbuotojai. Ypatingą akimirką vienu du norėję išgyventi mylimieji tikino ceremonijos kurioje nors Jungtinės Karalystės įstaigoje varianto net nesvarstę.

„Mes norėjom pabėgti nuo visų. Tai tiesiog toks buvo mūsų planas. Ne visi žmonės žinojo apie mūsų sprendimą, o kas žinojo, tai jie sutiko ir sakė, čia jūsų šventė“, – kalbėjo ambasadoje sutikti jaunavedžiai.

Iškart po ceremonijos Viktorija ir Valdas išskubėjo į fotosesiją parke, o vėliau – į medaus mėnesio nuskraidinsiantį lėktuvą. Na, o ambasados darbuotojai – ruoštis sezoniniam įsimylėjėlių antplūdžiui. Sako, norinčiųjų susituokti šiemet ypač daug atsirado po Valentino dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius