Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 20 /16:15

Vokietijoje sulaikytas įtariamasis Gabrielės Žebrovskytės žudikas – seksualinis maniakas iš Bulgarijos

Studentės iš Lietuvos Gabrielės Žebrovskytės nužudymą tiriantys Vokietijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį žudiką, skelbia bild.de.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Žebrovskytė / Vokietijos policijos nuotr.

Kaip pranešė pareigūnai, įtariamasis surastas pagal anksčiau sudarytą žudiko aprašymą. Įtariamasis buvo sulaikytas ištyrus apie 300 vyrų seilių mėginius. Tai, kad merginą iš Lietuvos nužudė būtent šis vyras, patvirtina ir DNR tyrimo rezultatai. 

Sekmadienį po pietų surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad sulaikytas įtariamasis – 40 metų Bulgarijos pilietis, šiuo metu gyvenantis Manheimo mieste. Jis vedęs ir turi du vaikus, Vokietijoje gyvena apie metus, šiuo metu dirba sodininku. Tyrėjai jį apibūdino kaip „labai pavojingą seksualinį nusikaltėlį“. 

Pareigūnai teigia įtariamojo namuose radę daug įkalčių, tarp jų ir G.Žebrovskytės mobilųjį telefoną. Pats įtariamsis kol kas savo kaltę neigia. Tyrėjai teigia, kad sulaikymo ir apklausos metu vyras nerodė jokių emocijų. 

Likus kelioms dienoms iki šio kraupaus nusikaltimo, įtariamasis buvo užpuolęs 17-etę, tačiau šiai merginai pavyko pasprukti. Tyrėjai teigia, kad vyras planavo užpuolimus, tačiau aukas pasirinkdavo atsitiktinai. 

Kol kas atmetama versija, kad auka galėjo pažinoti užpuoliką. 

Buvo ieškomas už ankstesnį užpuolimą

Penktadienį buvo praneša, kad sudarytas įtariamojo žudiko aprašymas. Išsiaiškinta, kad žudikas jau yra ieškomas už ankstesnį užpuolimą, kurio auka liko gyva ir pateikė policijai žudiko aprašymą.

Pasak Manheimo policijos atstovo Martino Bollo, Gabrielės žudikas rugpjūčio pradžioje – 55 dienos prieš lietuvės nužudymą – užpuolė 48 metų moterį Reino krašto-Pfalco žemėje, pietvakarių Vokietijoje. Užpuolikas moteriai sudavė į galvą, tačiau ji neprarado sąmonės ir grūmėsi su juo. Šis pabėgo pagriebęs jos rankinę, telefoną ir piniginę, bet palikęs moterį gyvą, nors ir sunkiai sužeistą.

Abiejose nusikaltimo vietose pareigūnai rado nusikaltėlio DNR pavyzdžių, kurie ir leido susieti Gabrielės žudiką su ankstesniu užpuolimu.

Pasak M.Bollo, nusikaltėlis yra 180 cm ūgio, stiprus, tačiau nėra raumeningas, tvarkingos išvaizdos. Pirmajai jo aukai ypač įsiminė jo trumpi tamsūs plaukai ir mėlynas kombinezonas, kurį vokiečiai vadina „blauer Anton“.

Pasak 48 metų užpultosios, vyras kalbėjo vokiškai ir kažkokia užsienio kalba.

Atvyko studijuoti

G.Žebrovskytė pagal „Erasmus“ mainų programą buvo atvykusi studijuoti į Manheimo universitetą.

Lietuvės kūnas rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės. Policijos duomenimis, Gabrielė spalio 3 d. apsilankė universiteto kino vakare „Movie Night“. Tarp 21.30 val. ir 22 val. ji išėjo iš kino teatro. Iki šiol lieka neaišku, ar ji iškart pasuko į namus, ar ėjo dar kur nors su nepažįstamu žmogumi. Kitą dieną ji rasta negyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius