Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniuje muzika skildo gatvėse, skveruose ir iš balkonų (nuotraukos, video)

Gatvės muzikos diena Vilniuje į gatves sukvietė būrius smalsuolių, panorusių savo akimis išvysti muzikos prisipildžiusias miesto gatveles.
Gatvės muzikos diena Vilniuje
Gatvės muzikos dienos nepraleido ir kunigaikštis Vilgaudas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Gatvės muzikos diena Vilniuje
Gatvės muzikos diena sudomino įvairaus amžiaus žmones

Renginys į miestą sukvietė nuo pačių mažiausiųjų, iki vyresnio amžiaus žmonių; vienoje vietoje buvo galima išvysti ir įvairiausių subkultūrų atstovus. Smalsiai dienos akimirkas fiksavo turistai iš užsienio, svečiai iš kitų miestų.

Muzikos diena stebino muzikinių stilių įvairove: gatvėse skambėjo nuo elektronikos, roko, popmuzikos, iki skveruose atliekamo folkloro, country ar egzotiškų pietryčių Azijos muzikos melodijų.

Savos kūrybos dainas ir populiarius kitų atlikėjų kūrinius muzikantai grojo gitaromis, būgnais, trimitais, saksofonais, smuikais, fleitomis... Praeivių dėmesį traukė Pilies gatvėje įsikūrę muzikantai, kurie indišką muziką atliko grodami tabla (mušamasis instrumentas) ir sarodu (styginis instrumentas).

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Gatvės muzikos diena Vilniuje
Muzika sklido ir per langus
Pirmoje dienos pusėje didžiausias sujudimas buvo Pilies gatvėje – čia daugiausiai grojo jaunieji muzikantai, tačiau buvo galima pastebėti ir garbingo amžiaus žmonių, įvairiausias melodijas grojusių akordeonu ar lūpinėmis armonikėlėmis. Gatvėse buvo galima sutikti ir vaikščiojančių muzikantų, kurie grojo gitaromis ir muziką skleidė per ant peties pakabintas garso kolonėles.

Kai kurie Gatvės muzikos dienos dalyviai grojo ir dainavo ne tik gatvėse, bet ir savo namų balkonuose ar muziką leido pro atvirus langus.

Muzika netilo ir Vokiečių gatvėje – čia kurį laiką hiphopo muziką leido „G&G Sindikato“ nariai Svaras ir Dj Mamania. Didžiojoje gatvėje daugelį muzikos atlikėjų užgožė prie Šiuolaikinio meno centro grojusi ir per garso kolonėles muziką leidusi vaikinų grupė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Gatvės muzikos diena Vilniuje
„15min“ žalioji zona

Muzika taip pat skambėjo Užupyje, Europos aikštėje, Sereikiškių parke, Neries krantinėje, Rūdnininkų kvartale, Vilniaus gatvėje, Nepriklausomybės aikštėje ir kitose Vilniaus vietose. 

Aikštėje prie Seimo praeiviai buvo kviečiami ne tik paklausyti muzikos, bet ir pasportuoti ir išmėginti jėgas bosabolo žaidime, kuris žaidžiamas pripučiamoje tinklinio aikštelėje.

Gatvės muzikos dieną vainikavo būgnų muzikos fiesta - „Drum2gether“ su idėjiniu Muzikos dienos vadu Andriumi Mamontovu priešakyje, kuri vyko Rotušės aikštėje.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Gatvės muzikos diena Vilniuje
Renginio dalyvė

Vilniaus gatvėje, prie muzikos klubo „Woo“ kvietė „15min“ žalioji zona, kurioje buvo siūloma išsitiesti ant sėdmaišių, pailsėti, užkąsti, paskaityti laikraščių ir paklausyti iš visų pusių sklindančios muzikos. Žaliojoje zonoje savo pasirodymą surengė elektroninės muzikos grupė „Metal On Metal“.

Kiti garsesni Gatvės muzikos dienos svečiai: „Suicide Djs/Stipriai kitaip“, „Liūdni slibinai“, „Sounds in G“, „Poliarizuoti Stiklai“, „4FUN“, Onsa, „Skyders“, „Ashtrey“ ir kt.   

Nors oficialiai Vilniuje į Gatvės muzikos dieną užsiregistravo ir 21 zonoje grojo apie 230 muzikos atlikėjų, tačiau spėjama, kad į šį renginį atvyko ir prisijungė bene dvigubai daugiau neužsiregistravusių muzikantų. Pasak organizatorių, Gatvės muzikos diena šiemet apėmė 44 Lietuvos miestus ir miestelius.

VIDEO: Gatves muzikos diena Vilnius 2010 05 01 Guns N Roses - Knocking On Heaven's Door

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius