Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus Rotušės aikštėje – užburiantys būgnų ritmai (nuotraukos, video)

Šį šeštadienį kiek apniukusią ir lietingą Gatvės muzikos dieną vainikavo jau tradicija tampantis renginys „Drum2gether“. Septyniuose miestuose vykusi mušamųjų muzikos fiesta sukvietė būrius žmonių, grojusių ir netradiciniais instrumentais.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prieš renginį organizatoriai ragino žmones ne tik susirasti būgnelius, tamburinus, bet ir pasigaminti netradicinių instrumentų, įvairiausių barškučių, ar tiesiog atsinešti puodų, puodelių ar vaikiškų barškučių.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Renginio akimirka
Renginio akimirka

Vilniaus Rotušės aikštėje muzikinė „Drum2gether“ improvizacija prasidėjo lygiai 20 val. 30 min. Nors žmonių atėjo kiek mažiau nei tikėtasi – daugumą turbūt išbaidė subjurs oras – tačiau susirinkusieji entuziastingai kūrė užburiančią ir energingą muziką.

Ant Rotušės laiptų susėdusiems būgnų mušėjams ir įvairius barškančius instrumentus atsinešusiems žmonėms ritmą švilpuku davė „Skamp“ narys Viktoras Diawara. Būgnus mušė ir pats Gatvės muzikos dienos sumanytojas Andrius Mamontovas, palaikančių žiūrovų minioje buvo galima išvysti ir kitą „Skamp“ narį Vilių Alesių.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Renginio akimirka
Renginio akimirka

Dauguma žmonių ritmą išgavo savadarbiais instrumentais – įvairių grūdelių pripiltais plastikiniais buteliais. Kas instrumentų su savimi neturėjo, aikštėje skambantį ritmą palaikė tiesiog plodami.

Trečią kartą organizuojami „Drum2gether” renginiai šeštadienį taip pat įvyko Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Marijampolėje, Palangoje ir Kėdainiuose.

Pirmasis „Drum2gether” renginys įvyko 2008 metais Gatvės muzikos dienoje. Dar tais pačiais metais ši festivalio „Be2gether” iniciatyva išaugo į Gruzijos palaikymo akciją „Georgia2gether”. Praėjusiais metais, kaip ir šiais, būgnų fiesta buvo finalinis Gatvės muzikos dienos renginys.

VIDEO: Drum2gether

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius