-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 30

Grybauskaitė pašiepiama internete: ji prabilo Terminatoriaus balsu

Populiarioje pasaulinėje interneto svetainėje Youtube.com atsidaro filmukas apie išrinktąją mūsų šalies prezidentę.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kompiuterių auksarankiai neprasnaudė mūsų šalies politinių aktualijų.Geležinis balsas pareikalauja suklusti pensininkus: pensijos esą bus sumažintos 70 proc.

Kažkas, pasivadinęs slapyvardžiu Mainstam, sumontavo ir milžinišką populiarumą turinčioje interneto svetainėje Youtube.com šeštadienio popietę patalpino filmuką, pavadintą „Terminator Dalia“.

Norėdami jį pamatyti, spauskite čia.

Grasinimai genocidu – juokeliai?

Kontraversiškame filmuke panaudota nuotrauka, kurioje D.Grybauskaitė sėdi salėje prie stalo. Tačiau kompiuteriu sukurti akių bei lūpų efektai sudaro įspūdį, kad tai – filmuota medžiaga.

Be to, akivaizdu, kad specialiai šiam projektui yra įrašytas garsas – roboto balsu kalba jauna moteris. Filme „Terminatorius“ girdėtos muzikos motyvai panaudoti kaip fonas.

Kad „Terminator Dalia“ skambėtų kuo labiau „terminatoriškai“, kalbama angliškai. Minutę ir 17 sekundžių trunkančiame įraše pasakojama apie tai, neva terminatorė Dalia yra atsiųsta į Žemę išgelbėti mūsų šalies.

Stop kadras iš fimuko „Terminator Dalia“.
Stop kadras iš fimuko „Terminator Dalia“.

„First of all I will take all the healthy people and will sell them to American army“, – vos pasisveikinusi bei prisistačiusi, Terminatorė Dalia pareiškia, kad visus sveikus žmones parduos Amerikos armijai. Kitus žmonės ji esą parduos vienai britų farmacijos kompanijai – kaip bandomuosius triušius išbandant vaistus.

Geležinis balsas pareikalauja suklusti pensininkus: pensijos esą bus sumažintos 70 proc., todėl tiems, kas norės išgyventi, teks dirbti. Taip pat grasinama nebekompensuoti vaistų.

Specialų pranešimą Terminatorė Dalia turi ir vaikams: jei norėsite lankyti mokyklą – privalėsite už tai mokėti, nekalbant apie pietus.

Prezidentės atstovas: reikėtų pamatyti

Pabaigoje dar pagrasinama nauju mokesčiu už orą bei dėkojama tiems, kas balsavo, linkima sėkmės „šviesioje ateityje“.

Išrinktosios prezidentės D.Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys šeštadienį naujienų portalui 15min.lt sakė, kad iki šiol apie šį filmuką nieko nežinojo ir vargu ar artimiausiu metu turės galimybę jį pasižiūrėti. O kol nematė – L.Balsys neskubėjo ir jo vertinti. Beje, išrinktosios prezidentės atstovas abejojo, ar pati D.Grybauskaitė jau turėjo progą pamatyti „Terminator Dalia“.

„Ar ten reikia imtis kokių veiksmų, priemonių? Žinote, internetas yra laisva erdvė ir jeigu ten nėra kažko atvirai įžeidžiančio valstybės vadovės orumą, nereikia ir imtis teisinių priemonių. O jeigu yra – tą turi pasakyti specialistai. Aš to negaliu pasakyti, tuo labiau nematęs“, – kalbėjo L.Balsys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius