Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Suvorovas: V.Putino režimas žlugs lygiai po vienerių metų

Vakarų šalys nepakankamai griežtai reaguoja į Rusijos veiksmus ne dėl pragmatizmo, o per didelio humanizmo ir politinio korektiškumo, tačiau Vladimiro Putino režimui taip pat greitai ateis galas. Jam būti valdžioje liko vieneri metai, interneto svetainei gordonua.com teigia žymus rašytojas Viktoras Suvorovas.
Viktoras Suvorovas
Viktoras Suvorovas

– Po Malaizijos lainerio katastrofos Vakarai vėl nerimauja dėl konflikto rytų Ukrainoje, bet griežtesnių sankcijų Rusijos atžvilgiu dar neparuošė. Kodėl?

– Iš prigimties esu skeptikas ir cinikas. Dėl to manau, kad Europa tik pakalbės, šiek tiek praplės sankcijas, tačiau griežtų priemonių prieš Rusiją nesiims. Lainerio tragedija greitai pasimirš nepaisant to, kad tiek Vakarų šalių žiniasklaida, tiek visuomenė iš karto po šios katastrofos pareiškė, kad tai teroro išpuolis.

Dabar svarbiausia rasti neginčijamus įkalčius kas būtent davė nurodymą numušti lėktuvą, skridusį 10 kilometrų aukštyje. Akivaizdu, kad toks išpuolis negalėjo būti surengtas be aukščiausių Kremliaus sluoksnių įtakos.

– Vakarai apsiribos tik griežta retorika?

– Pas mane prieš akis guli Didžiosios Britanijos laikraštis „The Daily Mail“, kuriame yra įdomus straipsnis apie tai kaip vienam vyrui už daugybę nusikaltimų buvo skirta bausmė iki gyvos galvos. Tačiau jį išleido už gerą elgesį. Laisvėje jis vėl pridarė daugybę nusikaltimų, už kuriuos jam skyrė antrą tokią pat bausmę. Jis pasėdėjo ir, juoksitės, bet vėl išėjo į laivę, o tada buvo pasodintas trečią sykį...

Vakarų šalių minkštumas Rusijos atžvilgiu yra humanizmo ir politinio korektiškumo kulto, kuris kartais primena idiotizmą, išdava.

– Ir vėl išėjo?

– Laimei, ne. Tačiau šis pavyzdys puikiai iliustruoja tą humanizmo ir politinio korektiškumo lygį, kuris įsigalėjęs Vakaruose. Anglijoje šiurpstama, kad ne visose šalies kalėjimuose yra baseinai.

– Dauguma analitikų teigia, kad tokį Europos elgesį skatina ne humanizmas, o pragmatizmas, priklausomybė nuo rusiškų dujų.

– Vakarų šalių minkštumas Rusijos atžvilgiu yra humanizmo ir politinio korektiškumo kulto, kuris kartais primena idiotizmą, išdava. JAV ir Europa prarado savisaugos instinktą. Pažvelkite kiek ten yra imigrantų, kurie negerbia šalių, kuriose gyvena, tradicijų ir įstatymų.

– Ar Rusija taip pat prarado savisaugos instinktą?

– Putinas tikrai prarado. Jis prarado banditų gaujų, siaučiančių rytų Ukrainoje, kontrolę. Rusijoje visada egzistavo imperinis valdžios modelis – viršūnėje caras, po juo bajorai, o apačioje masės. Caras prarado Donecko ir Luhansko srityse siaučiančių gaujų kontrolę, nes joms davė per daug laisvės. Tai gresia Rusijos subyrėjimu.

Rusijoje visada egzistavo imperinis valdžios modelis – viršūnėje caras, po juo bajorai, o apačioje masės.

– Kuomet, jūsų manymu, žlugs V.Putino režimas?

– Lygiai po metų. Paskambinkite man 2015 m. liepos 23 d. Sau įsipilsiu ukrainietiškos degtines su pipirais, atsipjausiu lašinių ir atsakysiu jums.

– Kaip Ukrainai pergyventi tuos metus?

– Teroristus Donbase reikia atkirsti nuo tiekimo šaltinių, t.y reikia nedelsiant uždaryti sieną su Rusija. Ukrainos pulkininkai tai patys puikiai supranta ir be mano patarimų. Taigi, linkiu armijai sėkmės. Šlovė Ukrainai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius