Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyskupas Kęstutis Kėvalas apie popiežiaus metines: Pranciškus įkvėpė Lietuvos kunigus drąsioms idėjoms

Lygiai prieš metus, kovo 13 dieną iš Siksto koplyčios pakilo balti dūmai, skelbiantys, kad Katalikų bažnyčia turi naują popiežių. Vyskupo Kęstučio Kėvalo manymu, popiežius Pranciškus paskatino dvasininkus imtis naujų iniciatyvų, suteikė bažnyčiai Lotynų Amerikai būdingo laisvumo, nuoširdumo. Lietuvos dvasininkus popiežiaus asmenybė taip pat padrąsino būti išradingais ir imtis neįprastų sumanymų.
Kunigas Kęstutis Kėvalas
Vyskupas Kęstutis Kėvalas / Kadras iš vaizdo siužeto

– Kaip pasikeitė Bažnyčia, kai popiežiumi tapo Pranciškus?

– Kiekvienas popiežius padovanoja Bažnyčiai savo vadovavimo braižą. Tai galima ir pavadinti pokyčiu. Popiežius Pranciškus suteikė Petro tarnystės Bažnyčioje stiliui Lotynų Amerikos prieskonį: nuoširdus bendravimas, laisvumas reiškiant savo nuomonę, gebėjimas prabilti į viso pasaulio žmones visiems rūpimomis temomis yra šio popiežiaus bruožai, kurie ir yra tas pokytis katalikiškajame pasaulyje.

– Kaip šie pokyčiai pasireiškė Lietuvoje?

– Popiežius Pranciškus vis mėgsta paraginti, kad Bažnyčia neužsidarytų savyje ir išeitų į „periferijas“, arčiau tų žmonių, kuriuos Dievo žodis sunkiai pasiekia.

Bažnyčia Lietuvoje per tuos metus gavo padrąsinimą galvoti ir stengtis pasiūlyti savo iniciatyvų žmonėms, kurie nėra drąsūs praverti bažnyčių duris. Todėl buvo išbandytos kelios naujos iniciatyvos, kuriomis pati Bažnyčia stengėsi „išeiti į gatves“.

– Kokios tos iniciatyvos?

– Kaip pavyzdį galime paminėti praėjusį birželį Kaune vykusias Miesto misijas, per kurias miestiečiams ir svečiams buvo pasiūlyta diskusijų, koncertų ir įvairių užsiėmimų.

Nuo tų dienų iki dabar tęsiasi projektas „Kunigai kavinėse“. Kaune „Žalgirio“ arenoje surengta „Valentino diena kitaip“, į ją buvo kviečiami ne tik tie jauni žmonės, kurie lankosi bažnyčioje.

Dabar rengiamės taip pat „Žalgirio“ arenoje gegužės 15 d. vyksiančiai Šeimų šventei. Šių iniciatyvų Lietuvoje padrąsinimo autorius neabejotinai yra ir popiežius Pranciškus. Matant jo vadovavimo braižą yra lengviau parodyti Bažnyčios grožį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius