-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambasadorių šokiravo plakatai

Vakar Maskvoje prie Lietuvos ambasados pastato vyko Rusijos komunistų ir kitų kairiųjų jėgų inicijuotas piketas prieš esą revanšistines mūsų krašto iniciatyvas siekiant sugretinti nacizmo ir stalinizmo nusikaltimus.
Maskva, Kremlius
Vakar prie mūsų šalies ambasados Maskvoje kelios dešimtys komunistų vidurdienį surengė pusvalandį trukusią protesto akciją. / „Scanpix“ nuotr.

Europos Parlamentas yra paraginęs rugpjūčio 23-iąją, kai prieš 70 metų buvo pasirašytas Senąjį žemyną padalijęs ir Antrąjį pasaulinį karą paskatinęs Molotovo ir Ribbentropo paktas, pavadinti Europos diena stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti. Šiai iniciatyvai neseniai pritarė ir Vilniuje posėdžiavusi Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinė Asamblėja. Jos priimta rezoliucija, kurią parengė Lietuvos ir Slovėnijos atstovai, sukėlė didelį nepasitenkinimą Rusijoje. Vakar prie mūsų šalies ambasados Maskvoje kelios dešimtys komunistų vidurdienį surengė pusvalandį trukusią protesto akciją.

„Piketo dalyviai, kurių buvo per 30, rankose laikė dvi raudonas vėliavas ir keletą transparantų su įvairiais užrašais. Tarp susirinkusiųjų buvo Valstybės dūmos deputatas komunistas Vladimiras Ulas. Jis užėjo į ambasadą, parodė savo dokumentus ir įteikė piketo rezoliuciją. Nors akcija praėjo ramiai ir korektiškai, akmenų į langus niekas nemėtė, tačiau labai šokiravo užrašai ant plakatų", – LŽ pasakojo Lietuvos ambasadorius Rusijoje Antanas Vinkus. Anot jo, piketuotojų plakatai skelbė: „Peckeliai neperrašys istorijos", „Neišmuštus fašistus – prie gėdos stulpo", „Šlovė sovietų kariui išlaisvintojui", „Antikomunizmas nepraeis".

Ambasadorius pakartojo Lietuvos užsienių reikalų ministro Vygaudo Ušacko išsakytą mintį, kad būtina skirti rusų tautą ir jos kovą su nacizmu bei stalinizmo įvykdytus nusikaltimus ištisoms tautoms.

Panašūs piketai Maskvoje vakar taip pat vyko prie Lenkijos ir Slovėnijos ambasadų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius