Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Sovietų Sąjungos šnipas Blake'as mėgaujasi patogiu gyvenimu Rusijoje

Buvęs dvigubas agentas britas George'as Blake'as, pagarsėjęs pabėgimu iš kalėjimo į Sovietų Sąjungą, šiuo metu mėgaujasi patogia senatve Rusijoje, išmoko gerti degtinę ir prisidėjo kuriant filmą apie jo gyvenimą, ketvirtadienį pranešė Rusijos žiniasklaida.
George'as Blake'as po pabėgimo iš kalėjimo
George'as Blake'as po pabėgimo iš kalėjimo / „Scanpix“ nuotr.

G.Blake'as 1966 metais pabėgo iš Londone esančio Vormvud Skrabso kalėjimo, į kurį pakliuvo, kai buvo demaskuotas kaip komunistų šnipas. Galiausiai jis pasiekė Sovietų Sąjungą, kur buvo visą laiką globojamas savo buvusių darbdavių.

Buvęs agentas, duodamas labai retą interviu dienraščiui „Izvestija“ savo 88–ojo gimtadienio proga, pasakojo, kad „Tarnyba“ – Rusijos užsienio žvalgybos tarnyba (SVR), Sovietų Sąjungos KGB paveldėtoja – nuolat rūpinosi jo gerove.

„Izvestija“ paskelbė nuotrauką, kurioje plačiai besišypsantis G.Blake'as matomas keliantis degtinės taurelę, tačiau apsirengęs kaip anglas dabita. Jis vilkėjo pilką kostiumą ir liemenę, buvo pasirišęs kaklaraištį ir laikė drožinėtą medinę lazdą.

„Man labai svarbu, kad Tarnyba rodo didelį dėmesį žmonėms, kurie jai pašventė savo gyvenimus“, – sakė britas.

G.Blake'as taip pat neslėpė pasitenkinimo, kad po pabėgimo „mano asmeniniame gyvenime viskas puikiai susiklostė“ – jis Rusijoje antrąkart susituokė ir turi suaugusį sūnų. Buvęs šnipas pasakojo gyvenantis „patogiai, keturių kambarių bute“.

Jis taip pat atskleidė turintis 15–metį vaikaitį – „labai išsivysčiusį berniuką, kuris gerai moka anglų kalbą ir neseniai lankėsi Britanijoje“.

G.Blake'as teigia, jog jam patinka gyventi Rusijoje.

„Kasdien su žmona būtinai išeiname porai valandų pasivaikščioti“, – sakė jis, pridūręs, kad anksčiau mėgdavo slidinėti miškuose, tačiau šiuo metu pablogėjęs jo regėjimas.

„Išmokau gerti degtinę. Anksčiau negalėdavau jos pakęsti, kaip ir viskio“, – aiškino G.Blake'as.

Pastaruoju metu G.Blake'as skyrė daug dėmesio darbui su kino studija, sukūrusia filmą pagal jo atsiminimų knygą. Buvęs agentas sakė, kad patys svarbiausi jo gyvenimo momentai šioje kino juostoje pavaizduoti tikroviškai.

„Kiekvienas šnipas yra aktorius, atliekantis savo vaidmenį dėl darbo“, – pabrėžė jis.

Britas pripažino, kad Sovietų Sąjungos tikrovė turėjo „mažai ką bendra su idealizuojama komunistine visuomene, apie kurią svajojau“.

Tačiau pabėgusiam iš kalėjimo ir laisvai Sovietų Sąjungoje gyvenančiam žmogui nerūpėjo, „kad čia nebūdavo dešimties rūšių dešros“, sakė G.Blake'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius