Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Caro Nikolajaus II byloje dar per anksti padėti paskutinį tašką

Romanovų dinastijos atstovai ketina susipažinti su Rusijos tyrimų komiteto nutarimu nutraukti baudžiamąją bylą dėl Nikolajaus II ir jo šeimos nužudymo ir tada nuspręs, ar apskųs šį nutarimą.
Rusijos imperatorius Nikolajus II ir jo šeima
Rusijos imperatorius Nikolajus II ir jo šeima / „Scanpix“ nuotr.

„Dar anksti padėti tašką“, – agentūrai „Interfax“ pirmadienį sakė Romanovų dinastijos juridinės tarnybos vadovas, advokatas Germanas Lukjanovas.

„Būtinai reikia susipažinti su nutarimu. Po to Romanovų dinastijos vadovė, Didžioji kunigaikštienė Marija Vladimirovna nuspręs, ar teisingai buvo atliktas tyrimas, ar iki galo, visapusiškai ir objektyviai buvo ištirtos visos aplinkybės“, – sakė G.Lukjanovas.

Advokatas sakė, kad baudžiamoji byla dėl caro šeimos nužudymo buvo nutraukta ir atnaujinta 5 kartus. „Pats šis faktas rodo, kad ne viskas buvo padaryta iki galo“, – sakė G.Lukjanovas.

Rusijos tyrimų komitetas pirmadienį pareiškė, kad užbaigė tyrimą baudžiamojoje byloje dėl Rusijos imperatoriaus dinastijos atstovų ir jų aplinkos žmonių nužudymo 1918–1919 metais ir nutraukė baudžiamąją bylą.

„2011 metų sausio 14 dienos (Tyrimų komiteto ) nutartis suderinta su teismo sprendimu ir baudžiamoji byla nutraukiama. Buvusio Rusijos imperatoriaus Nikolajaus II šeimos narių ir jo svitos asmenų palaikų identifikavimas šiuo nutarimu patvirtintas“, – sakoma pranešime, kuris pirmadienį paskelbtas Rusijos tyrimų komiteto tinklalapyje.

„Mums prireiks laiko, kad ištirtume tyrėjų nutarimą dėl baudžiamosios bylos nutraukimo. Tai, kad Tyrimų komitetas po tiek metų pripažino, kad Aukščiausiojo Teismo prezidiumo sprendimu caro šeimos nariai yra politinių represijų aukos – tai jau yra didelė teisinė Imperatoriškosios dinastijos pergalė“, – pirmadienį pareiškė Romanovų dinastijos kanceliarijos direktorius Aleksandras Zakatovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius