Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje atkasti senovinių rūmų griuvėsiai

Kinijos archeologai atkasė rūmų griuvėsius senoviniame komplekse prie numanomo pirmojo šalies imperatoriaus kapo, jau anksčiau išgarsėjusio dėl aptiktos terakotos karių armijos, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Temos: 2 Kapas Griuvėsiai

Šis atradimas – naujausias mauzoliejuje, pastatytame seniau nei prieš du tūkstantmečius ir tapusiame vienu didžiausių šiuolaikinės archeologijos radinių po 1974 metų, kai šulinį kasę valstiečiai aptiko natūralaus dydžio molinius karius.

Šie rūmai yra „didžiausias kompleksas, kada nors rastas tame kape“, naujienų agentūra „Xinhua“ citavo Šaansi provincijos, kurioje vykdomi šie kasinėjimai, archeologijos instituto mokslininką Sun Weigangą.

Čin Ši Huangdi, kuris buvo Čin dinastijos, gyvavusio 221-207 metais prieš mūsų erą, pradininkas, vadovavo Kinijos suvienijimui ir pasiskelbė pirmuoju šalies imperatoriumi.

Čin dinastijos valdovas gyveno Sianjange netoli Siano miesto, kuris buvo vėlesnių dinastijų sostinė, o šiuo metu yra provincijos sostinė. Joje yra daug istorinių paminklų, pritraukiančių daugybę turistų.

Sprendžiant iš pamatų, manoma, kad rūmų kompleksas buvo 690 metrų ilgio ir 250 metrų pločio – keturis kartus mažesnis negu garsusis Uždraustasis miestas Pekine, nurodė „Xinhua“, cituodama Sun Weigangą.

Kinijos sostinė širdyje esantis Uždraustasis miestas buvo imperatorių rūmai nuo Ming ir Čing dinastijos – nuo XIV amžiaus iki XX amžiaus pradžios.

Šaansi provincijoje esanti kapavietė „atskleidė imperatoriaus Čin Ši Huangdi norą netgi po mirties gyventi imperatoriškoje didybėje“, sakė archeologas.

Imperatorius įsakė sukurti terakotos armiją, kuria apsupo savo mauzoliejų, tikėdamasis, kad šie kariai lydės jį pomirtiniame gyvenime.

Manoma, kad didžiausioje iš trijų duobių sustatyti apie 6 000 molinių karių. Terakotos armija 1987 metais buvo įtraukta į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Pasaulio kultūros sąrašą.

Archeologai šių metų birželį atkasė dar 110 karių, taip pat 12 degto molio arklių, kovos vežimų, ginklų ir įrankių liekanų, tęsiant trejus metus vykdomų kasinėjimų programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius