Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos dvasininko žodžiai apie holokaustą ir žydus sukėlė aistras

Lenkijoje nerimsta aistros dėl Krokuvos dvasininko Tadeuszo Pieroneko žodžių – jis neva pavadino holokaustą „žydų išsigalvojimu“. Tačiau dabar pats dvasininkas teigia, jog jo žodžiai buvo neteisingai suprasti.
Tadeuszas Pieronekas
Tadeuszas Pieronekas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė naujienų portalas lenta.ru, iš pradžių žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad lenkų dvasininkas pareiškė, jog Izraelis išnaudoja informaciją apie holokaustą propagandos tikslais.

Dvasininkas neva teigė, kad koncentracijos stovyklose dauguma mirusių žmonių buvo žydai, tačiau kartu pastebėjo, jog nuo nacių nukentėjo ir daugybė kitų tautybių žmonių. Dvasininkas teigė, kad žydai sumaniai naudojasi savo finansiniais resursais ir stipria JAV parama tam, kad holokaustas vis būtų prisimenamas žiniasklaidoje. Jis taip pat priminė palestiniečius, kurių teises pažeidžia žydai. 

Kilus audringai reakcijai į tokius žodžius, dvasininkas paskubėjo pareikšti, kad jo žodžiai buvo neteisingai suprasti. Jis neva tik pastebėjęs, kad šiam nusikaltimui prieš žmogiškumą pavadinimą sugalvojo žydai, ši idėja suvienijo tautą ir reikalinga žydų suvienijimui iki šiol. Jis teigė, kad žodžius neteisingai interpretavo portalas Pontifex.Roma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius