Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos eksprezidentas Walęsa Staliną vadina banditu

Lenkijos vyriausybė elgiasi teisingai, kad „be emocijų“ reaguoja į žinias iš Rusijos apie Antrojo pasaulinio karo pradžią, sakė pirmadienį naujienų agentūrai PAP buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walęsa ir dar pridūrė, kad Lenkija turi pateikti savąjį požiūrį į praeities įvykius.
Josifas Stalinas
Josifas Stalinas / „Scanpix“ nuotr.

„Per tuos 80 komunizmo metų dalis žmonių tikėjo Stalinu, o Stalinas – banditas vertė žmones tikėti jo banditizmu“, – sakė L.Walęsa.

Pasak eksprezidento, Rusijoje yra grupė žmonių, kurie tikslingai ir sąmoningai skleidžia neteisingą informaciją. „Žino, kad tai netiesa, tačiau vaizduoja, nes demagogai, populistai turi turėti gąsdintoją, priešą“, – pažymėjo L.Walęsa.

Neseniai Rusijos užsienio žvalgybos valdyba savo internetiniame puslapyje tvirtino, kad prieš karą buvęs Lenkijos UR ministras Jozefas Beckas buvo vokiečių agentas, o Lenkijos premjeras 1943–1944 metais Stanislawas Mikolajczykas – britų agentas.

Pasak rusų dienraščio „Komsomolskaja pravda“, pirmadienį vakare Rusijos valstybinės televizijos per Pirmąjį kanalą rodomame dokumentiniame filme „Ar galėjo Stalinas sustabdyti Hitlerį“ bus paskelbti išslaptinti SSRS žvalgybos dokumentai, kurie, be kita ko, esą parodo, jog „Lenkija meilinosi Berlynui, o tuo pat metu rengė savus planus prieš SSRS“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius