Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos premjero senelis buvo Vermachto savanoris, tikina rusų dienraštis

Rusų dienraštis „Nezavisimaja gazeta“ tikina, jog Lenkijos premjero Donaldo Tusko senelis Jozefas Tuskas Antrojo pasaulinio karo metais savanoriu įstojo į vermachtą.
Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas.
Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Laikraščio priede „Nezavisimoje vojenoje obozrenije“ jau kažkelintą kartą neigiamas NKVD dalyvavimas Katynės žudynėse 1940 metais, o visa kaltė suverčiama hitlerininkams, cituoja Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Rusų dienraštis tikina, jog „lenkų nacionalistai Katynę padarė savo užsienio politikos esme“. Anot jo, „Varšuvos nedomina 60 277 lenkų, kurie pateko į sovietų nelaisvę 1941–1945 metais likimas“. Rūpi ponai, kurie buvo užsivilkę vermachto ir SS uniformas. Į vokiečių dalinius buvo įstoję beveik pusė milijono lenkų, tikina dienraštis.

„Lenkai į SS stojo savanoriais, nes vermachte schema buvo kiek kitokia, nes čia reikėjo tiesa arba melu įrodyti savo vokišką kilmę“, – rašo laikraštis.

Jame kritikuojami Rusijos vadovai, kurie esą nenori girdėti milijonų savo tautiečių balsų, abejojančių Katynės incidento lenkiškąja versija, panašiai kaip ir 800 tūkst. lenkų, kurie save vadindami 4 tūkst. karo belaisvių artimaisiais reikalauja milžiniškų kompensacijų.

„Nezavisimaja gazeta“ rašo, jog „karo belaisviai masiškai buvo žudomi visuose karuose per pastaruosius 200 metų ir kaip pavyzdį nurodo 1920–1921 metais lenkų nukankintų nuo 30 iki 70 tūkst. sovietų karo belaisvių“.

Baigdamas laikraštis primena, kad 2011 metų kovo mėnesį sukaks 400 metų, kai lenkai sudegino Maskvą ir išžudė dešimtis tūkstančių jos gyventojų; tų pačių 1611-ųjų birželį lenkai buvo užėmę Smolenską.

„Įdomu, kaip Rusija pažvelgs į šias dvi datas?“ – klausia dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius