Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos istorija atgims komiksų pavidalu

Gegužės 8 dieną 13.00 val. Kaune visi neabejingi Lietuvos istorijai ir komiksams kviečiami į viešas meno dirbtuves „LEIČIAI – Senosios Lietuvos herojai”, kuriose jaunieji kūrėjai, pasitelkdami naujas meno formas, įgyvendins savo idėjas Lietuvos istorijos tematika.
„LEIČIAI – Senosios Lietuvos herojai”
„LEIČIAI – Senosios Lietuvos herojai” / Tomo Mitkaus pav.

„LEIČIAI – Senosios Lietuvos herojai” - komunikacijos agentūros „Visetas” organizuojamas projektas, skirtas jauniems menininkams, norintiems giliau pažinti Lietuvos istoriją bei ją perteikti šiuolaikine ir jaunimo tarpe ypač populiaria meno forma – komiksu.

Vieno iš renginio organizatorių, UAB „Visetas” direktoriaus Mindaugo Narijausko teigimu, šis projektas leidžia jauniems žmonėms pažvelgti į istoriją jiems priimtina išraiška.

Lietuva turi labai įdomią istoriją, kurios nenorime pamiršti ir kuria galime didžiuotis. Norėjome ją perteikti nauja forma, kurią suprastų jaunimas ir pats norėtų tapti šios istorijos dalimi.

„Lietuva turi labai įdomią istoriją, kurios nenorime pamiršti ir kuria galime didžiuotis. Norėjome ją perteikti nauja forma, kurią suprastų jaunimas ir pats norėtų tapti šios istorijos dalimi. Organizuojamos meno dirbtuvės leis jaunam žmogui, kartu su patyrusių profesionalų pagalba, išreikšti savo unikalias idėjas, naujomis meno formomis pristatyti šiek tiek primirštą istorinę lietuvių vertę, mūsų herojus, jų gyvenimo būdą ir papročius bei parodyti, kad jauni žmonės yra patriotiški ir kūrybingi”, - sako jis.

Pasak M.Narijausko, renginys yra viešas ir nemokamas, jame bus galima padiskutuoti su komiksų „LEIČIAI” istorijos kūrėju ir karo istoriku Karoliu Zikaru bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kūrybinių industrijų fakulteto dėstytoju, animatoriumi, komiksų dailininku Tomu Mitkumi. Diskusiją ves ir dirbtuves moderuos įvaizdžio ir marketingo komunikacijos specialistų kompanija „Visetas”.

Meno dirbtuvės „LEIČIAI – Senosios Lietuvos herojai” yra tik pirmasis projekto renginys. „Kauno Hanza dienų“ proga gegužės 16 dieną 17.00 val. numatomas pirmosios lietuviškų komiksų parodos „LEIČIAI“ atidarymas Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos karininkų ramovės 3-ojo aukšto Karininkų svetainėje (A.Mickevičiaus g. 19). Parodoje naujomis meno formomis bus pristatomi Senosios Lietuvos herojai ir jų istorijos. Vėliau paroda bus eksponuojama kitose istorinėse erdvėse.

Dirbtuvės vyks gegužės 8 dieną 13.00 val. UAB „Visetas“ patalpose, Maironio g. 28.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius