Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone – „Titaniko“ keleivių daiktų paroda

Penktadienį Didžiosios Britanijos sostinėje atidaryta daiktų, iškeltų iš prieš 98 metus nuskendusio garsiojo transatlantinio lainerio „Titanikas“, paroda. Iš viso parodoje eksponuojama daugiau nei 300 daiktų, kurie buvo iškelti iš Atlanto vandenyno dugno septynių ekspedicijų metu, skelbia britų dienraštis „The Guardian“.
„Titanikas“ 1912 metais
„Titanikas“ 1912 metais / „Scanpix“ nuotr.

Ekspozicija, atidaryta sporto ir pramogų arenoje O2 rytiniame Temzės krante, unikali ne tik tuo, kad joje eksponuojama daug įvairių daiktų, galinčių papasakoti apie kai kurių iš 2227 žmonių, kurie plaukė „Titaniku“, įpročius. Šią parodą aplankę žmonės galės pamatyti atkurtus laivo interjerus ir mechanizmus: pirmos ir trečios klasės kajutes bei dalį milžiniško kamino.

Be to, parodos lankytojai galės susipažinti su legendinio laivo istorija nuo jo projekto, kuris buvo parengtas 1907 metais, iki paskendimo 1912 metų balandį.

Lankytojams bus parengta ir atrakcionų: žmonės galės prisiliesti prie ledinio aisbergo modelio ir pajusti, ką jautė „Titaniko“ keleiviai gelbėjimosi valtyse, nuleistose į ledinį vandenį. Kiekvienam lankytojui bus išduotas bilietas su vieno iš tragedija pasibaigusios kelionės keleivių vardu ir pavarde. Tik ekskursijos pabaigoje bus galima sužinoti, ar tas keleivis išsigelbėjo per „Titaniko“ katastrofą, ar pateko tarp pusantro tūkstančio žuvusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius