-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pilies muziejuje rungsis istorijos žinovai

Ketvirtadienį Pilies muziejaus Karlo poternoje rengiamas penktojams skirtas konkursas „Jaunieji Klaipėdos istorijos žinovai“.
Istorijos konkursas muziejuje rengiamas jau aštuntus metus.
Istorijos konkursas muziejuje rengiamas jau aštuntus metus. / Pilies muziejaus nuotr.

Mažųjų klaipėdiečių susidomėjimas savo krašto istorija neblėsta jau aštuntus metus: nuo tada, kai tik atsidarė pats Pilies muziejus. Metams bėgant keitėsi ir užduotys, ir pats konkurso formatas.

„Mes, organizatoriai, manome, jog pagaliau pavyko pasiekti tai, ko taip ilgai ieškojome –sukurti vaikams tikrą šventę“, – teigė muziejininkai.

Šiemet norą dalyvauti konkurse yra pareiškusios net 15 uostamiesčio mokyklų komandų. Mažieji istorijos „žiniukai“ dalyvavimui ruošiasi labai atsakingai, jau keletą savaičių lankosi Pilies muziejaus ekspozicijose, tad šį ketvirtadienį vyks tikrai įdomi kova.

Konkursą sudarys teorinės bei praktinės užduotys, susijusios su Klaipėdos miesto įkūrimu, jo vardo kilme, pilies raidos etapais, Klaipėdos pilies išplanavimu, ginkluote, amatais, apranga, architektūra, Klaipėdos simbolika ir pan. Mokiniai praktinių užduočių metu, pasinaudodami savo savarankiškai ar Pilies muziejuje įgytomis žiniomis apie Klaipėdos miestą ir jo istoriją, turės atlikti įvairias elementarias užduotis (atpažinti, atrinkti, atrasti, sudėlioti, pritaikyti ir kt.).

Beje, organizatoriai šio jau tradiciniu tapusio konkurso dalyviams pažada, jog šiemet jų laukia ypatinga staigmena – renginį vainikuos klubo „Livonijos ordinas“ riterių viduramžiškos kautynės.

Renginyje dalyvaus apie šimtas konkurso dalyvių bei jų pedagogų, tad Pilies muziejaus tuneliai tiesiogine šio žodžio prasme bus tiesiog užtvindyti žmonių jūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius