Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai sprendžia, ar tirti Lietuvos partizanų išvadinimo žydšaudžiais atvejį

Generalinė prokuratūra aiškinasi, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos partizanų išvadinimo žydšaudžiais.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas penktadienį žurnalistams patvirtino, kad prokurorai gavo Seimo narių kreipimąsi, kuriame politikai reikalauja pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio atvejo, tačiau kol kas neapsisprendė, ar to imsis.

„Seimo narių pareiškimas gautas, tačiau kartais neužtenka tik trumpo pareiškimo. Reikia išsiaiškinti detales, kad būtų galima pradėti ikiteisminį tyrimą. (...) Dabar tas pareiškimas labai lakoniškas, reikia tam tikrų tikslinimų. Vyksta tas darbas, kuris padės padaryti sprendimą“, - kalbėjo A.Valantinas.

Prokurorai neatskleidė, ar patikslinimų laukiama iš Lietuvos, ar Izraelio šaltinių. Generalinio prokuroro pavaduotojo Gintaro Jasaičio teigimu, sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo turėtų paaiškėti per 20 dienų.

Antradienį viešai pranešta, kad Lietuvos žydų asociacijos Izraelyje interneto svetainėje skelbiamos šimtų lietuvių, esą dalyvavusių žydų tautos genocide, pavardės. Minėti Lietuvos partizanai svetainėje vadinami sadistais ir žiauriais žudikais, aprašoma, kokiuose nusikaltimuose prieš žydus jie dalyvavo.

Trečiadienį grupė Seimo narių kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, reikalaudama baudžiamosios atsakomybės už, anot jų, Lietuvai nusipelniusių asmenų šmeižto: Adolfo Ramanausko-Vanago, Liongino Baliukevičiaus-Dzūko, Juozo Barzdos-Bradausko, Juozo Lukšos-Daumanto.

Seimo nariai taip pat paragino Lietuvos prezidentą, Užsienio reikalų ministeriją ir kitas valstybės institucijas imtis diplomatinių priemonių, siekiant užkirsti kelią nepagrįstų kaltinimų skleidimui ir nesantaikos kurstymui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius