Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisingumo ministras: būtinas sovietų ir nacių nusikaltimų bendras suvokimo vardiklis

Europai būtinas bendras totalitarinių režimų vertinimo vardiklis, antradienį pareiškė teisingumo ministras Remigijus Šimašius po susitikimo su Europos Sąjungos (ES) kolegomis Lenkijoje.
Lenino biustai
Lenino biustai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Nepamiršti sovietų ir nacių nusikaltimų yra labai svarbu siekiant, kad jie būtų tinkamai įvertinti, kalti asmenys sulauktų tinkamos atsakomybės, o ateityje tokių režimų apraiškoms nebūtų jokių galimybių. Tam būtinas bendras suvokimo vardiklis“, – sakė ministras.

Pasak Teisingumo ministerijos, Lenkijoje ES teisingumo ministrai, minėdami Europos Totalitarinių režimų aukų atminimo dieną, pasirašė deklaraciją, kuria įsipareigojo siekti bendro vardiklio totalitarinių režimų nusikaltimų įvertinimui bei puoselėti bendrą Europos atmintį apie juos.

16 ES valstybių teisingumo ministrai ir Europos Parlamento pirmininkas sutarė remti totalitarinių režimų aukas bei plėtoti bendradarbiavimą siekiant šių nusikaltimų tinkamo įvertinimo, skatinti ir rengti įvairius minėjimo renginius primenančius šių nusikaltimų šiurpumą ir pasekmes, imtis visų reikalingų priemonių užkirsti kelią tokiems veiksmams pasikartoti, sakoma pranešime spaudai.

Anot ministerijos, R.Šimašius per susitikimą dar kartą atkreipė dėmesį į Austrijos sprendimą neperduoti Lietuvai sulaikyto vieno iš pagrindinių Sausio 13-osios bylos įtariamųjų, buvusio KGB karininko Michailo Golovatovo.

„Ši situacija ir dabartinė Austrijos laikysena aiškinantis visas šio incidento aplinkybes iliustruoja, kad Europoje dar ne visuomet yra vieningas suvokimas apie totalitarinių režimų reikšmę bei svarbą įvertinti juose dalyvavusių asmenų nusikalstamus veiksmus“, – sakė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius