Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje bus pristatyta knyga „Lietuvos istorija“

Užsienio reikalų ministerijoje rugpjūčio 30 dieną rengiamas istorikų Alfonso Eidinto, Alfredo Bumblausko, Antano Kulakausko ir Mindaugo Tamošaičio knygos „Lietuvos istorija“ pristatymas.
Knygos „Lietuvos istorija“ viršelis
Knygos „Lietuvos istorija“ viršelis / URM nuotr.

Ši knyga – vienas iš nedaugelio bandymų pateikti nenutrūkstamą Lietuvos politinę istoriją nuo valstybės susikūrimo iki šalies įsijungimo į transatlantines struktūras 2004 metais.

Renginio dalyvius pasveikins užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis. Pristatyme dalyvaus ir įžvalgomis pasidalins knygos autoriai, redakcinės kolegijos nariai profesoriai Alvydas Jokubaitis, Raimundas Lopata ir Vytautas Radžvilas.

Studijos autoriai – žinomi istorikai, pripažinti savo sričių specialistai. Profesorius Alfredas Bumblauskas knygoje pateikia įžvalgas apie Lietuvos valstybės raidą ir pasiekimus nuo seniausių laikų iki Abiejų Tautų Respublikos sunaikinimo 1795 m. Carines Rusijos valdymo metus ir tautinio atgimimo procesus nagrinėja profesorius Antanas Kulakauskas. Modernios valstybės gimimą 1918 metais, jos vidaus ir užsienio politikos pažangą ir iššūkius tarpukariu analizuoja profesorius ir ambasadorius Alfonsas Eidintas. Sudėtingi procesai, apimantys sovietų ir nacių okupacijas, Holokaustą, ginkluotą ir neginkluotą pasipriešinimą agresoriams, valstybės atkūrimą 1990 m. ir jos galutinį grįžimą į politinę Europos šeimą 2004 m., buvo patikėti išanalizuoti jaunam, tačiau jau kelias monografijas ir istorijos vadovėlius parašiusiam istorijos daktarui Mindaugui Tamošaičiui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius