Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas pareiškė, kad Molotovo–Ribbentropo paktas nepadarė nieko blogo

Varšuva sukritikavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą, kad Lenkija elgėsi taip pat kaip ir Sovietų Sąjunga bei nacių Vokietija, kuomet 1938 m. užgrobė dalį Čekoslovakijos, rašo naujienų svetainė thenews.pl.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jie tebetęsia ginčus dėl Molotovo–Ribbentropo pakto ir kaltina Sovietų Sąjungą Lenkijos padalijimu“, – trečiadienį V.Putinas pareiškė susitikime su istorijos studentais.

„Sovietų Sąjunga pasirašė nepuolimo paktą su Vokietija. Jie sako: „O, kaip blogai“. Kas čia blogo, jeigu Sovietų Sąjunga nenorėjo kariauti? Kas su tuo yra blogai?“ – kalbėjo Kremliaus šeimininkas.

V.Putinas taip pat apkaltino Lenkiją veidmainyste, kuomet ši šalis kritikuoja dviejų kruvinų režimų – nacizmo ir komunizmo, lyderių pasirašytą paktą, kuris Europą suskirstė į nacių ir sovietų įtakos zonas ir lėmė įsiveržimą į Lenkiją 1939 m. ir 1940 m. Katynės tragediją, kurios metu Stalino įsakymu buvo nužudyta daugiau negu 20 tūkstančių Lenkijos pareigūnų.

Tie, kurie pasirašė Molotovo – Ribbentropo paktą, turėtų būti sugėdinti, – teigė Lenkijos ministras.

1938 m. Lenkijai aneksavus dalį Čekoslovakijos, po to „Lenkija gavo tai, ko nusipelnė“, pareiškė V.Putinas .

Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna ketvirtadienio vakarą teigė, kad V.Putinas tokiais komentarais lenkams norėjo sukelti bereikalingą skausmą.

„Tie, kurie pasirašė Molotovo – Ribbentropo paktą, turėtų būti sugėdinti“, – teigė Lenkijos ministras.

„Putinas pamiršo, kad 1990 m. Rusijos Aukščiausioji taryba paktą paskelbė niekiniu ir anuliavo. Tokia ir yra dabartinė Rusijos valstybės pozicija. Putinas nori sukelti mums bereikalingą skausmą“, – pridūrė G.Schetyna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius