Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

90 rezervo karių pradėjo kartotinius mokymus Vaidoto batalione

Rugsėjo 6 d. Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto batalione Rukloje (Jonavos r.) prasidėjo kartotiniai parengtojo rezervo karių mokymai. Į mokymus atvyko 90 karių iš Grigiškių, Vilniaus, Švenčionių, Šalčininkų ir kitų Lietuvos miestų bei regionų. Kartotiniuose mokymuose kariai atnaujins žinias ir įgūdžius, kuriuos įgijo dar tarnaudami kaip privalomosios pradinės tarnybos kariai.
Lietuvos kariškiai
Lietuvos kariškiai

Tris savaites truksiančiuose mokymuose kariai atnaujins individualius kario įgūdžius, taktikos, ginklų valdymo, priežiūros ir šaudymo, treniruosis vykdyti kolektyvines skyriaus lygmens užduotis,  patrulio metu vykdys suplanuotas gynybos ir puolimo operacijas.

Rezervo karių rengimas atnaujintas 2011 metais, į šiuos mokymus privalomąją pradinę karo tarnybą atlikę karo prievolininkai skiriami privaloma tvarka arba jiems pareiškus norą. Šie asmenys kartu su kariniu vienetu, kuriam jie yra priskirti, treniruojasi 20-30 dienų per penkerius metus ir bus šaukiami atlikti užduotis tik ekstremalių situacijų atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius