Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane per kelių mirtininkų ataką žuvo NATO karys

Šeši Talibano mirtininkai šeštadienį surengė puolimą prieš bendrą afganų ir NATO bazę rytų Afganistane ir po užsitęsusio susišaudymo nukovė vieną Aljanso karį, pranešė pareigūnai.
Sprogimas Kabule pražudė NATO karius
Sprogimas pražudė NATO karį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas užpuolikas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį prie įvažiavimo į bazę Nangarharo provincijoje, o penki kiti buvo nušauti, kai mėgino įsiveržti į tą objektą.

NATO vadovaujamos Tarptautinės saugumo pagalbos pajėgos (ISAF) patvirtino, kad vienas jų karys žuvo per išpuolį rytų Afganistane, bet nepateikė daugiau detalių.

Afganų ir Vakarų šalių pareigūnai sakė, kad minima ataka įvyko Šinvaro rajone – neramioje teritorijoje palei pagrindinę automagistralę, jungiančią Kabulą su kaimyniniu Pakistanu, kur prieglobstį randa daug Talibano kovotojų.

„Apie 8 val. (vietos, 5 val. 30 min. Lietuvos laiku) vienas mirtininkas susisprogdino, o penkis kitus nukovė afganų saugumo pajėgos. Jų kūnai guli įvykio vietoje“, – Nangarharo gubernatoriaus atstovas Ahmadas Zia Abdulzai (Ahmadas Zija Abdulzajus) sakė naujienų agentūrai AFP.

Elektroniniu paštu atsiųstame pranešime žiniasklaidai Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) prisiėmė atsakomybę dėl šios atakos.

Šiemet JAV vadovaujama NATO kovinė misija Afganistane turėtų baigtis, kai iš šalies bus išvesti 85 tūkst. užsieniečių karių, tačiau jau ilgokai Kabule delsiama priimti saugumo sutartį su Vašingtonu, kad būtų leista dar keliems tūkstančiams karių likti ir mokyti vietos saugumo pajėgas bei jas konsultuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius