Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akredituota naujoji Norvegijos gynybos atašė Lietuvai

Antradienį Krašto apsaugos ministerijoje vyko iškilminga Norvegijos gynybos atašė Lietuvai pasikeitimo ceremonija. Pareigose pulkininkę Britt Brestrup pakeitė naujai paskirta gynybos atašė Lietuvai pulkininkė Laila Lie.
Norvegijos gynybos atašė Lietuvai pasikeitimo ceremonija
Norvegijos gynybos atašė Lietuvai pasikeitimo ceremonija / Alfredo Pliadžio nuotr.

Naujoji gynybos atašė Lietuvai pulkininkė L.Lie yra baigusi Norvegijos karinių oro pajėgų akademiją, Danijos štabo karininkų ir Norvegijos gynybos koledžus.

Ceremonijoje krašto apsaugos viceministras Marijus Velička pareigas baigusiai vykdyti plk. B.Brestrup už karinio Lietuvos ir Norvegijos bendradarbiavimo stiprinimą ir plėtojimą įteikė krašto apsaugos sistemos medalį „Už nuopelnus“.

Akreditacijos ceremonijoje taip pat dalyvavo Norvegijos ambasados pirmoji patarėja Ingrid Susanne Farner, Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės atstovai.

Naujoji gynybos atašė Lietuvai pulkininkė L.Lie yra baigusi Norvegijos karinių oro pajėgų akademiją, Danijos štabo karininkų ir Norvegijos gynybos koledžus. Plk. L.Lie per savo tarnybą daugiausiai tarnavo logistikos ar personalo skyriuose, taip pat vadovavo Norvegijos karinių oro pajėgų mokslo ir karo prievolės ir komplektavimo skyriams.

Tarnybos metu plk. L.Lie dalyvavo Tarptautinio saugumo paramos pajėgų operacijoje Afganistane, kur vadovavo pagrindinei logistikos grupei tarptautiniame Kabulo oro uoste. Prieš pradėdama diplomatinę tarnybą Lietuvoje plk. L.Lie vadovavo Norvegijos oro pajėgų mokymo ir kovinio rengimo vadavietei Rygge mieste (Norvegija).  

Norvegijos gynybos atašė Lietuvai plk. L.Lie reziduos Rygoje (Latvija).

Norvegijos ir Lietuvos kariai bendradarbiauja įvairiose karinėse pratybose. Daugiausiai karinėse pratybose bendradarbiauja Lietuvos ir Norvegijos specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) kariai. Norvegijos SOP kariai dalyvauja Lietuvoje organizuojamose pratybose „Liepsnojantis kalavijas“, o Lietuvos SOP ir Sausumos pajėgų kariai vyksta į Norvegijos šiaurę, kur rengiamos pratybos „Šaltas atsakas“ ir „Tundra“.

2006 m. po pasirašyto susitarimo Norvegija Lietuvai perdavė trumpojo nuotolio oro gynybos sistemas RBS-70, kurias šiuo metu naudoja Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionas.

Norvegijos karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais du kartus vykdė NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse (2005 m. sausis-kovas ir 2007 m. gruodis – 2008 m. kovas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius