-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečiai siūlo Lenkijai pirkti karinių sraigtasparnių „Black Hawk“, kuriuos Lenkija ir gamintų

Lenkijos gynybos ministerija ketina įsigyti 70 karinių sraigtasparnių. Konkursas jau eina į pabaigą, tad į Lenkiją atvyko apie 20 JAV karinę techniką gaminančios bendrovės atstovų, kurie siūlo lenkams ne tik nusipirkti sraigtasparnius S-70i „Black Hawk“, bet ir patiems prisidėti prie jų gamybos. Tai bus įmanoma, jeigu Gynybos ministerija pasirinks būtent šiuos sraigtasparnius, teigia tvn24bis.pl.
Sraigtasparnis „Black Hawk“
Sraigtasparnis „Black Hawk“ / Specialiųjų operacijų pajėgų archyvo nuotr.
Temos: 2 Lenkija Aviacija

Lenkijos kariuomenė naujų sraigtasparnių įsigytų gelbėjimo operacijoms ir kitoms reikmėms. Konkursui savo pasiūlymus pateikė trys bendrovės. Tarp jų yra ir amerikiečių konsorciumas „Sikorski Aircraft“, kuris siūlo „S-70i „Black Hawk“ sraigtasparnius.

Šios karinės transporto priemonės yra surenkamos Lenkijos aviacijos gamykloje Melece. Čia dirba apie 1,2 tūkst. darbuotojų o tai irgi turėtų paskatinti Gynybos ministeriją rinktis būtent šiuos sraigtasparnius. Anot gamintojų, tai jau ne vienai šaliai pasitarnavusios kovos mašinos, o Lenkijai reikalinga tokia pramonė.

Tad jeigu konkursą laimės ši bendrovė, ketinama plėsti bendradarbiavimą su Lenkijos įmonėmis, kurioms amerikiečių ir Lenkijos krašto apsaugos ministerijos sutartis taip pat pasitarnautų.

Konkurse dar dalyvauja „Agusta Westland“ ir „Eurocopter“ įmonės. Pirmuosius sraigtasparnius Lenkija norėtų gauti 2014-2015 metais, visus – iki 2022 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius