Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bazinius karinius mokymus pradėjusioje 33-ioje karių laidoje – gausus merginų desantas

Rugpjūčio 4 d. į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką atvyko 72 jaunuoliai. Naujausioje laidoje susirinko itin gausi, 15 merginų grupė. Tarnybą pradėję jaunuoliai turės teisę per pirmąsias penkias dienas apsispręsti, ar nori sieti savo ateitį su kariuomene.
33 karių kuopa
33 karių kuopa / KAM nuotr.

Į Mokomąjį pulką atvykusius jaunuolius pasitikęs Mokomosios kuopos vadas kapitonas Aurimas Lapkauskas džiaugėsi gausia karių laida ir paragino neskubėti priimti neapgalvotų sprendimų. „Kartais mokymai gali pasirodyti sudėtingi, bet tikiu, kad jums visiems užteks ryžto ir jėgų įveikti visą trijų mėnesių kursą“, – sakė kpt. A. Lapkauskas.

Bazinius karinius mokymus pradėjusi Alina Merkytė į kursus atvyko vedama užsibrėžto tikslo. „Į Bazinius karinius mokymus atvykau turėdama tikslą tarnauti Lietuvos kariuomenėje. Baigiau psichologijos studijas ir profesinę praktiką atlikau Lietuvos kariuomenėje. Ši veiklos sritis mane labai sudomino ir paskatino atvykti į Bazinius karinius mokymus. Sėkmingai juos baigusi, norėčiau tarnauti karo psichologe.“

Tuo tarpu iš Vilniaus į Bazinius karinius mokymus atvykęs Arminas Mockevičius į tarnybą atvyko iš darbo Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamente. Jo teigimu, kiekvienas vyras turi įgauti tam tikrų karinių žinių ir įgūdžių, kurie pravers ir civiliame gyvenime. Karys tikisi įgytas karines žinias pritaikyti ne tik tarnyboje, bet ir savo darbe.

Pirmąsias savaites kariai didžiąją laiko dalį praleis teorinėse pratybose, mokydamiesi taktikos, ginkluotės ir šaudybos, karo topografijos, apsaugos nuo atominio, biologinio, cheminio ginklo, medicinos ir kitų kariškų subtilybių. Mokymai laukuose prasidės tik po šešių tarnybos savaičių. Taip pat, daug laiko bus skiriama fiziniam rengimui.

Į Bazinius karinius mokymus savanoriškumo pagrindais šaukiami 18-38 metų karo prievolininkai, neatlikę privalomosios pradinės karo tarnybos. Baziniai kariniai mokymai organizuojami siekiant užtikrinti kariuomenės mobilizacijos rezervą ir sudaryti sąlygas jaunuoliams įgyti pagrindinį karinį pasirengimą, siekti profesinės karo tarnybos kario karjeros Lietuvos kariuomenėje.

Jaunuoliams, baigusiems Bazinius karinius mokymus, bus užskaityta privalomoji pradinė karo tarnyba, sėkmingai baigę mokymus galės pretenduoti sudaryti profesinės karo tarnybos sutartis. Jaunuoliams, atlikusiems Bazinius karinius mokymus, naujoje Karo prievolės įstatymo redakcijoje numatytos skatinamosios priemonės – dalies sumokėtos studijų kainos kompensavimas, pirmenybė darbinantis į valstybės tarnybą (kai keli kandidatai surenka vienodus rezultatus), kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius