-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvęs V.Putino patarėjas A.Ilarionovas: Kijevo valdžia žlugs, jei per tris dienas jėga neišspręs rytų sričių problemos

Buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas, dabar JAV Kato instituto mokslininkas Andrejus Ilarionovas teigia, kad derybų laikas baigtas, o Ukrainą gali išgelbėti tik ryžtingas pasipriešinimas ginklu. Kitu atveju ji bus okupuota.
Andrejus Ilarionovas
Andrejus Ilarionovas

A.Ilarionovas radijo „Svoboda“ tinklalapyje rašo, jog jau nebeįmanoma taikiai išspręsti rytų Ukrainos problemos. Laikas, kai tai buvo galima padaryti, buvo paleistas vėjais.

„Kovo 9 dieną aš rašiau: „Krymas atiduotas. Eilėje – pietų ir rytų Ukraina. Po to – Kijevas“. Įspėjau, kad jei nebus jėga pasipriešinta agresijai, tai Ukrainos nepriklausomybė atsidurs pavojuje“, – primena A.Ilarionovas.

Anot jo, kovo pradžioje dar buvo įmanoma priešintis be didelių aukų, jei jėgos struktūros, taip pat ir kariuomenė būtų ėmęsi visiškai teisėtų ir neatidėliotinų veiksmų – būtų pradėję saugoti administracinius pastatus, karinius ir infrastruktūros objektus rytų Ukrainoje.

„Dabar taikiais būdais išspręsti rytų Ukrainos problemos jau nebeįmanoma. Per pastarąsias penkias savaites padėtis itin pablogėjo. Dabar Ukrainą gali išgelbėti tik  ginkluotas pasipriešinimas. Per artimiausias tris dienas bus nulemtas Ukrainos likimas“, – įspėja A.Ilarionovas.


Dabar Ukrainą gali išgelbėti tik, deja, ginkluotas pasipriešinimas. Per artimiausias tris dienas bus nulemtas Ukrainos likimas.

Anot jo, Ukraina turės šansą išlikti, jei jos valdžia ir visuomenės padarys išvadas ir pradės ryžingą ir neišvengiamą Rusijos intervencijos į rytų sritis likvidavimo operaciją.

„Pabrėžiu, tai – intervencija, Rusijos „specnazo“ įsiveržimas, o ne „separatistų sukilimas“, – teigia jis.

Pasak A.Ilarionovo, jei intervencija per artimiausias tris dienas nebus sustabdyta, Ukraina praras dalį savo rytinių sričių.

„Abejoju, ar tokiomis sąlygomis naujoji vyriausybė Kijeve išsilaikys. Tuomet Ukrainos laukia visiškai kitoks likimas“, – įspėja analitikas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius