-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 08 /14:55

Didžioji Britanija į Baltijos šalis atsiųs kuopą karių

Didžioji Britanija ketvirtadienį paskelbė į Baltijos šalis ir Lenkiją atsiųsianti kuopą karių, siekiant užkirsti kelią Rusijos provokacijoms.
Didžiosios Britanijos kariai
Didžiosios Britanijos kariai / Reuters/Scanpix nuotr.

Britų gynybos sekretorius Michaelas Fallonas teigė, kad „tai yra dar viena garantija sąjungininkams rytiniame NATO pakraštyje“, reaguojant į Rusijos provokacijas ir agresiją.

Tai atitinka mūsų politiką užtikrinti pastovesnį buvimą rytinėje NATO dalyje atsakyti į bet kokią tolesnę Rusijos provokaciją ir agresiją, – žurnalistams Briuselyje sakė M.Fallonas.

„Tai atitinka mūsų politiką užtikrinti pastovesnį buvimą rytinėje NATO dalyje atsakyti į bet kokią tolesnę Rusijos provokaciją ir agresiją“, – žurnalistams Briuselyje sakė M.Fallonas, atvykęs į NATO gynybos ministrų susitikimą.

Didžioji Britanija pratyboms ketina atsiųsti kuopą – apie 100 – karių, kurie bus nuolat rotuojami. Kariai turėtų atvykti per kelis artimiausius mėnesius.

Britai teigia, kad siųsdami karius jie prisideda JAV ir Vokietijos vadovaujamos iniciatyvos.

Panašiu principu pajėgas yra dislokavusios Jungtinės Valstijos, tačiau jų karių yra kelis kartus daugiau – po kuopą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

Po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos daugiau karių į pratybas siųsti pradėjo ir kiti sąjungininkai, tačiau jie tai daro nereguliariai.

Baltijos šalys prašo, kad sąjungininkai karius siųstų reguliariai, pagal iš anksto sutartą grafiką.

NATO griežtai kritikuoja Rusiją dėl Krymo aneksijos, paramos separatistams Ukrainos rytuose ir Sirijos prezidentui Basharui al Assadui.

Rusija kritikuoja britų planus siųsti karius į Baltijos šalis

NATO tęsia ekspansiją link Rusijos sienų, ketvirtadienį pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Tai jis sakė po to, kai Didžioji Britanija paskelbė į Baltijos šalis ir Lenkiją atsiųsianti kuopą karių ir plėsianti Ukrainos karių mokymų apimtis.

„Išgalvotas pretekstas, kylantis dėl menamos grėsmės iš Rusijos, tikriausiai ir yra tas kamufliažas, kuriuo pridengiami NATO planai dėl tolesnės ekspansijos link mūsų sienos“, – žurnalistams Kremliuje teigė D.Peskovas.

„Tai negali kelti nieko, tik apgailestavimą“, – pridūrė jis.

Pasak atstovo, „kiekvieni planai artinti karinę NATO infrastruktūrą prie Rusijos sienų priveda prie atsakomųjų žingsnių tam, kad būtų atstatytas būtinas paritetas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius