Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos dovana Ukrainai – karinė įranga už daugiau nei milijoną eurų

Didžioji Britanija į Ukrainą ketina siųsti ne tik karinius instruktorius, bet ir Rusijos užpultai šaliai skirs 850 tūkst. svarų sterlingų (1,18 mln. eurų) vertės neletalinės karinės įrangos, skelbia BBC.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Britų gynybos sekretorius Michaelis Fallonas informavo, kad Ukrainos kariuomenei bus skiriami pirmosios pagalbos reikmenys, naktinio matymo akiniai, šalmai, GPS įranga, specialūs nešiojamieji kompiuteriai.

Britai ukrainiečiams padovanos 2 tūkst. šalmų, tūkstantį pirmosios pagalbos rinkinių, 220 nešiojamų kompiuterių, 150 naktinio matymo akinių ir 200 pozicionavimo įrenginių.

M.Fallono teigimu, Didžiosios Britanijos dovanos Ukrainai skiriamos atsakant į Kijevo prašymą padėti. „Didžioji Britanija pasiryžusi remti Ukrainos suverenumą, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“, – sakė jis.

Jo teigimu, tikimasi, kad britų siūloma įranga padės sumažinti žūstančių Ukrainos karių skaičių ir padės jiems įgyti patikimesnės informacijos apie situaciją karo lauke.

Praėjusią savaitę Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pažadėjo, kad į Ukrainą bus siunčiami britų karo instruktoriai, kurie apmokys Ukrainos karininkus ir jiems padės patarimais. 75 britų kariškiai padės medicinos, logistikos, žvalgybos srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius